15 príčin, kvôli ktorým má žena v manželstve problémy. Posledný je najdôležitejší zo všetkých

Začiatky vzťahov sú vo väčšine prípadov nezabudnuteľnou spomienkou každého páru. Darčeky, romantika, vášeň, zamilovanosť. Po rokoch spolužitia však nastáva dramatická zmena…

потребности женщины в браке

Žena je v neustálom strese a pomaly stráca záujem o svoje okolie. Prezradíme vám, prečo sa to vlastne deje.

Manželský život

  1. Nedostatočná komunikácia

Samozrejme, že sa s vaším manželom rozprávate, no väčšinou sú to bežné každodenné témy. Je však možné, že jedného dňa sa to vo vás všetko nahromadí a môže z toho vzniknúť nepríjemná a zbytočná hádka. Vyhraďte si preto jeden deň v týždni na spoločný ľudský rozhovor.

потребности женщины в браке

  1. Nechce sa meniť

Ľudia majú tendenciu očakávať od ostaných viac, ako môžu sami dať. Je jasné, že ak manžel odmieta zmeniť svoj postoj k domácim povinnostiam, nenačúva svojej manželke, ona začne byť jednoducho podráždená. Pokúste sa nájsť inú cestu. Koniec koncov, človeka nemôžeme zmeniť, môžeme mu len pomôcť.

потребности женщины в браке

  1. Nemá záujem

Manžel môže byť dobrým, ústretovým a chápavým človekom. Všetko ale ide na druhú koľaj, ak ho nezaujíma to, čo si jeho žena myslí alebo o čom sníva. Žena potrebuje pozornosť, v opačnom prípade vädne ako kvetina.

потребности женщины в браке

  1. Stratená vášeň

Počas dlhých rokov je pochopiteľné, že vášeň bude o niečo slabšia alebo úplne zanikne. Stane sa to len vtedy, ak obaja prestanete na vašom vzťahu pracovať. Nečakajte na dátumy výročia, svadby či narodeniny. Nečakaný romantický večer vie urobiť viac ako si myslíte!

  1. Varenie

Ak ešte nemáte deti, varenie vám nezaberie mnoho času, no keď sa rodina rozrastie, je potrebné niečo pripraviť pravidelne aj niekoľkokrát denne. Bez pomoci manžela to môže byť niekedy hotové peklo. Nikto od neho nečaká kulinárske majstrovstvo, no určite dokáže uvariť špagety a mäso.

женщина в браке

  1. Upratovanie

Mnoho mužov si myslí, že upratovanie je výhradne ženskou záležitosťou. Je však potrebné poznamenať, že ženy žijú v jednej domácnosti spolu s nimi, takže by si tieto povinnosti mali spravodlivo podeliť. Bodka!

  1. Žiaden záujem

Žene by malo byť dokazované, že je potrebná. Koniec koncov, ony svojím mužom dávajú svoju lásku a prežívajú s nimi všetky problémy ale aj radosti. V prípade, že nedostávajú to isté, po čase môžu vybuchnúť aj pri nevinnej výmene názorov.

женщина в браке

  1. Výchova

Jedná vec je, ak manžel pracuje a zarába toľko peňazí, že jeho žena si môže dovoliť tráviť s dieťaťom kopec času. Avšak vo väčšine prípadov manželka taktiež pracuje, učí sa s dieťaťom, stará sa o neho, chodí s ním k lekárovi…keď sa o toto všetko stará vždy len jeden z rodičov, po čase sa v ňom nahromadí únava, stres, vyčerpanie a nespokojnosť.

женщина в браке

  1. Priorita – práca

Nie je na tom nič zlé ak chce byť muž živiteľom rodiny, no mnoho žien to považuje za kľúčový problém. Kvôli zaneprázdnenosti v práci, nevenuje pozornosť manželke a rodine.

  1. Má vždy pravdu

Občasné hádky sú súčasťou každého normálneho vzťahu. Ale ak človek nevie ako robiť kompromisy, vo väčšine prípadov druhý partner súhlasí, aby nedošlo ku konfliktu. Žena sa začne cítiť utláčaná a nepochopená. Jedného krásneho dňa môže takáto hádka prerásť až do rozvodu.

  1. Ona potrebuje priestor

Každý chce niekedy “vypnúť” a byť sám. Horúca vaňa dokáže vyriešiť nejeden problém!

  1. Ona potrebuje čas

Všetci poznáme ten pocit, kedy nemáme na nič čas. Niekedy sa to proste nedá a vtedy by nám ženám mal prísť na pomoc náš partner. V opačnom prípade je večer na programe únava a bolesť hlavy.

женщина в браке

  1. Prílišná zodpovednosť

Údržba domácnosti, platenie účtov, výdavky a podobne. S najväčšou pravdepodobnosťou sa o tieto všetky úlohy stará manželka. Muž by sa mal začať chovať ako plnoprávnym partnerom a časť povinností prevziať aj na seba.

  1. Skľúčenosť

Z času na čas každý z nás zažije pocit únavy, ale je na mieste, aby ste neprepadli úplnej apatii. Keď začne žena klesať na mysli, potrebuje niekoho, kto jej pomôže vyrovnať sa s týmto stavom. Muž by určite nemal začať fňukať a hovoriť, že teraz je z vás iná žena, než tá, ktorú miloval pred 10 rokmi.

  1. Ona robí všetko sama

Áno, v mnohých domácnostiach je to naozaj tak. No v prípade, že sa muž rozhodne byť hlavou rodiny, mal by sa postarať aj o svoju ženu, aby sa z nej nestala len utrápená manželka uviaznutá v dennodennom kolotoči.

женщина в браке

Ženy sú krehké a jemné stvorenia. Niekedy si ale na svoje plecia ukladajú neúnosné bremeno prinášajúce stres a nepokoj. Vzťah s druhou polovičku by mal predstavovať harmóniu a rovnováhu. V opačnom prípade to jeden z nich nevydrží…

zdroj:takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “15 príčin, kvôli ktorým má žena v manželstve problémy. Posledný je najdôležitejší zo všetkých”