Predstavujeme vám ten najchutnejší predkrm z kuracieho mäsa. Príprava je veľmi jednoduchá, hoci na prvý pohľad to vyzerá na niekoľkohodinovú prácu.
Kuraciu roládu si môžete urobiť večer a ušetríte tak čas v deň, kedy ju budete podávať napríklad na slávnostnom obede.
Ingrediencie:
- 1 menšie kurča
- 500g šampiňónov
- Balíček pražených pistácií (približne 100g)
- 1 cibuľa
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Opatrne odstráňte kožu z kuraťa. Mäso oddeľte od kosti a narežte ho na plátky strednej veľkosti.
Huby a cibuľu si jemne osmažte na malom množstve rastlinného oleja a nechajte vychladnúť.
Pistácie očistite od škrupinky a trochu ich podrvte. Následne ich zmiešajte so šampiňónmi a mäsom. Okoreňte, osoľte a dôkladne premiešajte.
Plnku vložte do kuracej kože a zaviňte do rolády. Na pomoc môžete použiť aj špagát.
Roládu zabaľte do alobalu, konce zatočte, vložte do rúry na 50 minút a pečte pri teplote 180-200 stupňov. Hotovú roládu nechajte vychladnúť a potom ju umiestnite na niekoľko hodín do chladničky.
Mäsovú lahôdku zbavte alobalu a narežte na plátky. Šťavnaté kura v kombinácii s voňavými hubami a farebnými pistáciami vyzerá a chutí úžasne! Vaša návšteva bude s týmto predjedlom určite spokojná.
Páči sa vám tento recept? Zdieľajte ho aj s vašimi priateľmi!
zdroj:takprosto.cc