Mäkké a šťavnaté bravčové mäsko v špeciálnom harmonikovom mäsovom paci so syrom po ktorom si budete oblizovať prsty

Tento pokrm nie je len tak obyčajný a určite ho odporúčame podávať na rodinných oslavách u vás doma. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a aj napriek dlhšiemu marinovaniu mäsa, si na ňom určite pochutnáte!

Čo sa týka húb, tak tie môžete piecť s mäsom a prikryť alobalom alebo si ich osmažiť samostatne na panvici. Nezabudnite ani na paradajky, ktoré musia byť súčasťou plnky, aby bolo mäso šťavnaté a jemné.

Potrebujete:

  • 1kg bravčového mäsa
  • 200g tvrdého syra
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica horčice
  • 200g šampiňónov
  • 2 paradajky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice slnečnicového oleja

Postup:

Zmiešajte citrónovú šťavu, sójovú omáčku, horčicu a olej.

Mäso narežte priečne na plátky, ale nerežte až do úplného konca (približne 0,5cm). Potrite mäso marinádou a vložte do chladničky na 10 hodín, najlepšie cez noc.

Paradajky nakrájajte na kolieska, syr a huby na plátky a rozpučte cesnak. Tieto ingrediencie rovnomerne vložte do zárezov mäsa.

Zabaľte ho do alobalu a pečte pri teplote 200 stupňov približne 50 minút.

zdroj: sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Mäkké a šťavnaté bravčové mäsko v špeciálnom harmonikovom mäsovom paci so syrom po ktorom si budete oblizovať prsty”