Pripravte sa na magický SUPERMESIAC: Na čo si dať pozor a čo s vami urobí?

Zabudnite na spánok, pripravte si ďalekohľady a sledujte oblohu. V pondelok 14. novembra sa na nej zjaví Mesiac v splne. Ale nepôjde o obyčajný spln, Mesiac sa o tejto noci priblíži Zemi najbližšie za posledných 68 rokov! Ako si ho čo najlepšie vychutnať a aký bude mať taký spln vplyv na organizmus?

V pondelok 14. novembra sa Mesiac ocitne len 356 511 kilometrov od Zeme. Naposledy bol našej planéte takto blízko v roku 1948, Tento rekord pritom bude zlomený až v novembri roku 2034. Predpokladá sa, že k videniu bude jeho o 14 percent väčšiu veľkosť a bude dokonca o 30 percent žiarivejší než tomu býva normálne.

Na jeho pozorovanie nepotrebujete žiadne špeciálne nástroje, len trochu šťastia, aby sa vydarilo počasie a nebolo zamračené. Takzvaný supermesiac bude k videniu po celú noc, v plnej fáze však bude okolo druhej hodiny popoludní stredoeurópskeho času.

Čo stihnúť a na čo si dať pozor?
Podľa lunárneho kalendáru by ste v deň supermesiaca mali dať pozor na zuby, krk, mandle, šiju a uši. Rozhodne by ste nemali podstupovať žiadne lekárske zákroky. Ísť ten deň k zubárovi tak podľa lunárneho kalendára nebude práve ten najlepší nápad. Keď sa k nemu chystáte na nejaké skrášľovacie procedúry, prednosť dajte masáži šije a chrbta. Je to tiež ideálny deň, kedy ísť na depiláciu, vraj pri splne toľko nebolí.

Je známe, že počas splnu sú ľudia citlivejší, viac podliehajú emóciám. Supermesiac tieto prejavy akurát umocní. Rozhodovanie alebo dôležité verdikty preto radšej odložte na inokedy. Pozor na agresívne prejavy a neprimerané reakcie.

Hovorí sa, že všetko, čo počas splnu urobíte, má dvojnásobný účinok, a to pozitívne aj negatívne. Zrejme tiež nebudete môcť zaspať, ale keď už zaspíte, skúste si ráno vybaviť svoje sny. Vraj sa vyplnia.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt red moon

via:higherperspectives.com

Chod hore