Recept na jemné pečivo, ktoré môžete tento rok vyskúšať. Rohlíčky majú sladkú medovú chuť, ktorá je doplnená čokoládovou bodkou v podobe namočených koncov.
ingrediencie
50 g kryštálového cukru alebo trstinového
3 lyžice vody
1/4 lyžičky kardamónu (korenie)
50 g zmäknutého masla
1/4 lyžičky sódy
1 lyžička mletej škorice
100 g horkej čokolády
100 g medu
2 klinčeky (korenie)
3 vaječné žĺtky
štipka soli
250 g hladkej múky
5 ml koňaku (nie je nutné)
postup
Na miernom ohni spojte vodu a cukor. Až je cukor rozpustený, dajte hrniec bokom a nechajte mierne vychladnúť. Vznikne tak sirup. Vmiešajte med, klinčeky a kardamóm. Nechajte chvíľu odstáť a potom vyberte klinčeky aj kardamóm.
Do žĺtkov vmiešajte maslo a sirup a dôkladne premiešajte. V inej mise zmiešajte múku, soľ, škoricu a jedlú sódu. Pridajte žĺtkovú zmes a spracujte cesto (bude tuhé). Cesto zabaľte do alobalu alebo potravinárskej fólie a nechajte na teplom mieste stáť asi 60 minút.
Cesto spracujte do valca. Z valca nakrájajte tenšie kolieska, z ktorých vytvarujte rožky. Rožteky postupne pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
Dajte piecť do predhriatej rúry pri 170 ° C asi 15 – 20 minút.
Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu, ktorú môžete dochutiť koňakom. Konce upečených rožkov namočte do čokolády, nechajte odkvapkať a stuhnúť.
ZDROJpovar.ru