Dauphiné je historická oblasť na juhovýchode Francúzska. Práve odtiaľ pochádza aj nasledujúci recept na skvelé zemiaky s vôňou muškátového oriešku a pikantnosť im dodáva ľahká cesnaková príchuť.
Ingrediencie
- 9 stredných zemiakov
- 9 ČL masla
- 9 stredne veľkých plátkov syra
- Štipka muškátového orechu
- Soľ, mleté korenie a cesnak podľa chuti
Postup
- Zemiaky si umyte a zbavte šupky.
- Na jednej strane zrežte zemiak tak, aby mohol stáť vertikálne.
- O celej dĺžke urobte rezy, akoby ste krájali hranolky. Neprerežte ich však úplne a nechajte si od kraja asi 1 cm.
- Osoľte, okoreňte a do vnútra každého zemiaku pridajte 1 ČL masla.
- Následne do zárezov vložte cesnak a muškátový orech.
- Položte si zemiaky na plech s vyššími okrajmi.
- Na vrch každého zemiaku položte plátok syra.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov po dobi 45-50 minút.
- Podávajte ešte teplé a môžete ich posypať obľúbenými bylinkami.
Dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?