Dnes sa stretávame s takým vzácnym pokrmom ako je mäsový vývar. Obyčajne sa pripravuje vývarom z kuracích nôh, alebo pri príprave huspeniny. My by sme chceli oprášiť tradície a pripraviť taký bujón, ako ho robievali naše babičky.
Čo je to mäsový vývar – je to prospešné jedlo? Pri jeho zdanlivej jednoduchosti sa v ňom nachádzajú dôležité aminokyseliny, ktoré sú potrebné pre racionálnu výživu človeka.
Účinky mäsového vývaru.
Po prvé, vývar zoceľuje rany a doporučuje sa používať pri pooperačných stavoch. Prítomnosť prospešných aminokyselín pomáha rýchlejšie sa zotavovať. Je to taktiež dôležité jedlo pre vyvíjajúci sa organizmus.
Ako pripraviť ideálny vývar
- Predtým ako začnete variť, predpečte kosti v trúbe na pečenie.
- Skôr ako zalejete kosti studenou vodou, roztlčte ich.
- Kosti pred prípravou je nutné umyť.
- Ak sa bujón zavaril, znížte teplotu a odoberte z neho penu a postupne znižujte teplotu varenia.
- Dávajte pozor, aby vám bujón nevykypel, to mu neprospieva!
- Vývar varte tri hodiny. Pol hodiny pred ukončením varenia môžete pridať bylinky a posoliť.
Ak do bujónu pridáte mäso, bude ešte lepší. Môžete urobiť vývar aj z ryby. Dve šálky denne vývaru a vy sa budete cítiť oveľa lepšie.
A teraz si predstavte, čo všetko môžete urobiť k bujónu. Môže to byť opražený biely chlieb nakrájaný na kocky, rezance, mäsové knedličky, fliačky, zelenina a taktiež s omeletou. Vaša kuchárska fantázia je bezhraničná. A preto sa podeľte s týmto článkom s vašimi priateľmi, nech aj oni pripravia ideálny vývar.
zdroj:sovkusom.ru