Toto sa stane s vaším telom, keď budete konzumovať pravidelne mäsový vývar. Z týchto zistení spadnete zo stoličky!

Dnes sa stretávame s takým vzácnym pokrmom ako je mäsový vývar. Obyčajne sa pripravuje vývarom z kuracích nôh, alebo pri príprave huspeniny. My by sme chceli oprášiť tradície a pripraviť taký bujón, ako ho robievali naše babičky.

Čo je to mäsový vývar – je to prospešné jedlo? Pri jeho zdanlivej jednoduchosti sa v ňom nachádzajú dôležité aminokyseliny, ktoré sú potrebné pre racionálnu výživu človeka.

Účinky mäsového vývaru.

Po prvé, vývar zoceľuje rany a doporučuje sa používať pri pooperačných stavoch. Prítomnosť prospešných aminokyselín  pomáha rýchlejšie sa zotavovať. Je to taktiež dôležité jedlo  pre vyvíjajúci sa organizmus.

 

images%2ffb-1475823026p1

1

Ako pripraviť ideálny vývar

  1. Predtým ako začnete variť, predpečte kosti v trúbe na pečenie.
  2. Skôr ako zalejete kosti studenou vodou, roztlčte ich.
  3. Kosti pred prípravou je nutné umyť.
  4. Ak sa bujón zavaril, znížte teplotu a odoberte z neho penu a postupne znižujte teplotu varenia.
  5. Dávajte pozor, aby vám bujón nevykypel, to mu neprospieva!
  6. Vývar varte tri hodiny. Pol hodiny pred ukončením varenia môžete pridať bylinky a posoliť.

Ak do bujónu pridáte mäso, bude ešte lepší. Môžete urobiť vývar aj z ryby. Dve šálky denne vývaru a vy sa budete cítiť oveľa lepšie.

A teraz si predstavte, čo všetko môžete urobiť k bujónu. Môže to byť  opražený biely chlieb nakrájaný na kocky, rezance, mäsové knedličky, fliačky, zelenina a taktiež s omeletou. Vaša kuchárska fantázia je bezhraničná. A preto sa podeľte s týmto článkom s vašimi priateľmi, nech aj oni pripravia ideálny vývar.

thumb-840x440

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore