Včelia materská kašička a plodnosť

Včelia materská kašička je prírodná potrava, ktorú včely robotnice produkujú na kŕmenie včelej kráľovnej a potomkov včiel v prvých dňoch ich života. Na rozdiel od ostatných včiel v úli, sa včelia matka stravuje včelou materskou kašičkou počas jej celého dlhého života a práve pre to sa dožíva približne 40-krát dlhšie ako ostatné včely a dokáže naklásť denne také množstvo vajíčok, ktoré sa rovná viacnásobku jej telesnej váhy.

Už len z týchto faktov je zrejmé, že jedinečné účinky včelej materskej kašičky podporujú u včiel vitalitu, energiu a ich rozmnožovanie. Na ľudský organizmus má viacero pozitívnych účinkov a práve kvôli jednému z nich je veľmi vzácnou pre tie páry, ktoré sa pokúšajú o splodenie dieťaťa. V dnešnom svete má viac než 10% párov problémy s chorobami, ktoré zapríčiňujú neplodnosť. Príčinou týchto problémov je často nesprávna funkcia hormónov. Podľa doterajších skúseností je včelia materská kašička látka, ktorá podporuje v mužskom aj ženskom organizme správnu funkciu hormónov, ktoré ovplyvňujú funkciu pohlavných orgánov, čím zvyšuje sexuálnu aktivitu a prispieva k úspešnému otehotneniu ženy.

Ako zvyšuje včelia materská kašička šancu otehotnenia?

Pre tie ženy, ktoré majú problémy s hrúbkou sliznice maternice, napomáha včelia materská kašička k vytvoreniu správnej sliznice maternice. V jej bohatom zložení obsahuje aj bioaktívne zložky, ktoré podporujú tvorbu a aktivitu určitých hormónov, ktoré pozitívne vplývajú na pravidelný ženský cyklus a dozrievanie vajíčok.

Včelia materská kašička taktiež zvyšuje množstvo luteinizačných hormónov v organizme, ktoré napomáhajú k ovulácii. Ďalej zvyšuje hladinu progesteronu, ktorý má dôležitú úlohu pri udržaní a vývine oplodneného vajíčka. Vďaka jej obsahu aminokyselín, vitamínov, bielkovín a iných zložiek zvyšuje sexuálnu aktivitu a znižuje škodlivé účinky stresu, čím tiež napomáha ku úspešnému otehotneniu.

vceliamaterskakasicka2

Aký druh včelej materskej kašičky by sme mali užívať a ako ju dávkovať?

Spomedzi viacerých produktov vyrobených z včelej materskej kašičky je pre ľudské telo najvzácnejšia a najviac využiteľná čistá včelia materská kašička. Včelia materská kašička sa dá dostať vo viacerých podobách: liofilizovaná, v kapsulách alebo vo forme tabletiek, avšak ich účinky sú zďaleka slabšie ako účinky čistej včelej materskej kašičky. Včelia materská kašička sa zvykne predávať aj zamiešaná do medu a to práve kvôli spríjemneniu jej chuti. Je dôležité vedieť, že chuť čistej včelej materskej kašičky nie je veľmi príjemná, je skôr kyslá ako sladká a mierne štipľavá a jej zloženie je kašovité.

K správnemu ženskému cyklu a k podpore otehotnenia odporúčame užívať 2g včelej materskej kašičky denne. Kúru včelou materskou kašičkou začíname po skončení menštruácie. Odporúčame užívať denne 2 x 1g včelej materskej kašičky až po začiatok krvácania, potom ju vynechať až do posledného dňa menštruácie. Po tejto prestávke ju začneme znovu užívať až po ďalšie krvácanie, následne tento cyklus dávkovania včelej materskej kašičky opakujeme. (V normálnom prípade to vyzerá tak, že 21 dní užívame včeliu materskú kašičku, potom ju vynecháme na 5 – 7 dní v závislosti od dĺžky menštruačného cyklu.)

Takýmto spôsobom môžeme užívať včeliu materskú kašičku 4 – 6 mesiacov. Následne je potrebné dodržať aspoň mesačnú pauzu, po ktorej ju môžeme užívať znova, ak zatiaľ nedošlo k otehotneniu. Pokiaľ prebehlo otehotnenie úspešne, odporúčame užívať včeliu materskú kašičku len do 3. mesiaca tehotenstva. Po pôrode sa môže znova užívať, pretože podporuje tvorbu mlieka u žien. Mužom odporúčame 60 – 90 dňovú kúru s užívaním 2 x 1g včelej materskej kašičky denne.

Vyskúšajte teraz 100-dňovú kúru výhodne za 62.70 Eur bez poštovného (2 x 100g čistej a čerstvej včelej materskej kašičky s 5%-nou zľavou a bez poštovného). Objednajte dnes, a balík Vám už zajtra doručíme!

Viac info na www.vceliamaterskakasicka.sk

Chod hore