Ako prežiť pád výťahu? o tomto spôsobe veľa ľudí nevie ale je najúčinnejší

Bohužiaľ, nikto na tomto svete nemôže byť úplne v bezpečí pred nebezpečenstvom, ktoré je všade vôkol nás. Avšak je v našich silách niektorým nástrahám sa vyhnúť a tým sa dostať mimo ohrozenia v niektorých situáciách. V skutočnosti, ak sa dokážeme vyhnúť takýmto nebezpečenstvám dokážeme zachrániť život nie len sebe ale aj niektorým ľuďom okolo nás.

V žiadnom prípade by ste nemali podskočiť v momente nárazu

Po prvé, je veľmi náročné skákať v momente, keď ste vo voľnom páde.  Po druhé, skok zníži rýchlosť vášho pádu, čo nie je pre väčšinu ľudí dobrá správa. Po tretie, nie je možné predpovedať na ktorú časť tela pristanete a o to je to horšie, ak podskočíte, pretože si tým môžete spôsobiť vážnejšie zranenia.

Nestojte vzpriamene

Ani to nie je práve najlepší nápad, pretože pri dopade je vaša váha desať násobne väčšia a to môže viesť k veľmi vážnym zraneniam.

2

Najlepšia pozícia ako zmierniť pád je ľahnúť si na chrbát

Ako náhle budete cítiť, že výťah v ktorom sa nachádzate padá ľahnite si na podlahu výťahu a to na chrbát. V tejto pozícii sa tlak rozloží po celej ploche tela.

1

Ak je vo výťahu veľa ľudí a preto si nemôžete ľahnúť, sadnite si alebo kľaknite si.

V tejto situácii najlepšiu vec ktorú môžete spraviť je sadnúť si alebo kľaknúť si, pretože ak si už nemôžete ľahnúť tak aspoň v týchto polohách znížite tlak, ktorý by v prípade ak by ste stali mohol spôsobiť vážne poranenia.

fd300002

zdroj: brightside.me

Chod hore