Aby si uhostil chutným dezertom a prekvapil svojich blízkych, nie je potrebné byť vynikajúcim kuchárom, miešať cesto pol dňa a behať k trúbe každých 5 minút. Ak si vyberiete tento recept nepečenej torty, rýchlo ho pripravíte a medzitým, kým sa bude chladiť v chladničke, môžete si dať šálku čaju. Príprava dezertu je veľmi ľahká a nemôžeš tam nič pokaziť. Nepečie sa, ale chuť má ako čerstvá placka. Vyskúšajte!
Ingrediencie
48 ks sušienok
500g tvarohu
1 pohár cukru
250 ml kyslej smotany
100 g masla
150g sušených sliviek
podľa chuti čokoláda na varenie
Príprava
- Zalejte sušené slivky vriacou vodou, a nechajte ich tam na 15 minút. Potom vodu vylejte a do sliviek urobte plytký rez.
- Pripravte si krém. Pomocou mixéra zmiešajte tvaroh s cukrom, pridajte kyslú smotanu. Dobre premiešajte.
- Potom do krému pridajte zmäknuté maslo a znovu premiešajte.
- Na spodok poukladajte 12 sušienok. Na ne natrite pripravený krém, na krém poukladajte pripravené slivky a tie zakryte ďalšími sušienkami. Takto by sme mali urobiť štyri vrstvy.
- Zvyšným krémom potrieme tortu po povrchu a po bokoch. Ozdobte tortu kakaom, alebo nastrúhanou čokoládou.
Do tejto torty sme dali sušené slivky, ale môžete použiť banán alebo v lete broskyne. Je to na vás a na vašej chuti. Všeobecne možno povedať, ako sa vám páči. V každom prípade, je to veľmi chutná torta.
zdroj: sovkusom.ru