Mapy Google sledujú každý váš pohyb! Presvedčte sa na vlastnej koži kde ste boli.

Nedávno sa uverejnil veľmi dôležitý údaj o využívaní moderných technológií. My, v Chilline, sme sa rozhodli prezradiť vám, ako to všetko funguje.

Pamätáte sa na moment z filmu Minority Report, keď Tom Cruise bol na úteku, ale nebol schopný sa vyhnúť odhaleniu, pretože všade, kam šiel bol sledovaný? No, zdá sa, že Google vyvíja niečo podobné.

Áno, je to pravda. Spoločnosť sleduje používateľov telefónov všade, kam idú. Má program, ktorý umiestni červenú bodku na mape, ktorá označí, kde človek je a aj miesto, kde bol.

Neveríte? No, tu je spôsob, ako môžete sami sledovať, že to je pravda. Stačí sa prihlásiť na účet Google, ktorý používate na smartphone a nasledovať tento odkaz. Budete mať možnosť vidieť záznamy zo všetkých miest, kde ste boli od prvého dňa aktuálneho mesiaca.

Ešte neuveriteľnejšie je to, že informácie sa archivujú bez ohľadu na to, aké nastavenia ochrany osobných údajov si vyberiete. Vaše informácie sa stále zhromažďujú a sú uložené u spoločnosti Google.

Dobrou správou je, že môžete minimalizovať, do akej miery ste sledovaný a to dodržiavaním nižšie uvedeného postupu. Postupujte podľa pokynov. Nezabudnite tieto informácie zdieľať so svojimi priateľmi, rodinou a s každým, koho poznáte!

Ako vypnúť sledovanie Google a vymazať dáta z minulosti

Ak chcete zistiť, či je história polohy zapnutá aj na vašom účte, prejdite na stránku Google Maps, história polohy a stlačte tlačidlo ikonu v tvare ozubeného kolesa pre prístup k nastaveniu histórie.

Tam môžete zakázať alebo povoliť túto službu. Deaktivácia histórie polohy ale neodstráni vašu históriu z minulosti.

Ak by ste chceli vymazať históriu Mapy Google za posledných 30 dní, musíte prejsť späť na stránku histórie polohy. Predvolené časové obdobie ukazuje vašu históriu polohy pre aktuálny deň, takže nemusí byť vidieť žiadne predošlé zaznamenané dáta o vašom pohybe. Použite rozbaľovacie menu pod kalendárom na ľavej strane a tak sa vám ukáže história po dobu až 30 dní.

Ak zvolíte časové obdobie, počas ktorého Google Maps sledoval vašu polohu, uvidíte všetky body, kde ste boli. Pod kalendárom uvidíte možnosť zmazať svoju históriu od doby, ktorú ste si vybrali, alebo zmazať ju celú.

google-trackerr

zdroj: brightside.me

Chod hore