Side: Prečo je táto lokalita Turecka pre turistov tak neodolateľná

Medzi nekonečnými možnosťami, ktoré Turecko svojim dovolenkárom ponúka, vyniká jedno miesto, ktoré sa stalo srdcom mnohých cestovateľských snov. Ide o oblasť Side, ktorá láka návštevníkov svojím nezameniteľným pôvabom a vyvoláva „žiarlivosť“ ostatných tureckých destinácií.

Ak sa teda rozhodujete pre krásnu dovolenku v Turecku a chcete sa dozvedieť, prečo je Side najviac obľúbenou lokalitou väčšiny dovolenkárov v Turecku, v článku nižšie sa dozviete viac.

Živá kniha dejín na romantickom pobreží

Side sa pýši fascinujúcou históriou, ktorá siaha až do antických čias. Toto mesto je teda ako živá kniha dejín, ktorá zachytáva rôzne kultúry a civilizácie, ktoré touto oblasťou prešli a zanechali v nej (v podobe architektúry aj kultúry) viaceré stopy.

Vy si vďaka tomu môžete vychutnať dovolenku v Side vo forme prechádzok v romantických rušných uličkách s obdivovaním a spoznávaním dobových pamiatok, ako sú rímske amfiteátre, chrámy a múzeá. Toto neodolateľné spojenie histórie a moderného dobrodružstva robí Side nezabudnuteľným miestom, na ktorého spoznávanie sa radšej vybavte aj pohodlným vtipným tričkom.

Slnko, pláže a uvoľnenie

Jedným z hlavných lákadiel tejto obľúbenej oblasti je samozrejme krásne pobrežie. Mäkké a veľké piesočnaté pláže, jasne modré more a pohodlné lehátka vytvárajú v Side ideálne prostredie pre oddych a relax. Pre dovolenkárov, ktorí túžia po pohodlnom oddychu pri vode, Side prináša dokonalú kombináciu pohodlia a krásy.

Zábava pre každého

Side ponúka nielen krásu a pokoj, ale aj bohatý výber aktivít a zábavy. Vodné športy, rôzne adrenalínové atrakcie a výlety do okolitej prírody sú pre cestovateľov lákavou ponukou. A aj keď slnko zapadne, život v Side stále pokračuje v podobe otvorených reštaurácií, barov a klubov.

Skryté poklady Grécka „na skok“

Ak sa vám zachce trochu odbočiť, dovolenkové Grécko, ktoré je dostupné nielen vďaka portálu TravelCo.sk, je ďalšou atraktívnou možnosťou, ako si spríjemniť dovolenku. Z Turecka to máte na skok, a aj v tejto krajine nájdete starovekú históriu, úchvatné pláže a úžasnú gastronómiu.

 

Pokiaľ si teda aj na konci leta plánujete dovolenku do Turecka, v Side si môžete užiť príjemný relax až do konca októbra, takže stále máte dosť času na výber romantického hotela v tejto turistami obľúbenej lokalite.

Zdroj obrázkov:

1.Aleksandr Medvedkov/Shutterstock.com

2.Denis Belitsky/Shutterstock.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Side: Prečo je táto lokalita Turecka pre turistov tak neodolateľná”