Tento recept je pre všetkých, ktorí milujú domáce syry. Niet nad produkt bez zbytočných konzervačných látok, farbív a ochucovadiel! O to viac, ak je to pripravené s láskou.
Krémová pochúťka sa môže jesť samostatne ako predjedlo, pridať do šalátu alebo natrieť na ranný toast.
Ingrediencie:
- 500ml kyslej smotany (20% tuku)
- 500ml kefíru (2% tuku)
- 1 čajová lyžička soli
- Kôpor (podľa chuti)
Postup:
- Pripravte si hrubú bavlnenú látku alebo si zložte gázu na 5-6-krát a prekryte ňou cedník.
- Zmiešajte kefír so smotanou, osoľte a vylejte do gázy. Následne to dajte do uzatvárateľnej nádoby a vložte do chladničky na dva dni.
- Vytvaruje zo syra jeho typický tvar a vyváľajte ho v najemno nasekanom kôpri.
Pridaním niekoľkých strúčikov prelisovaného cesnaku ku kôpru, dodáte syru tú správnu ostrosť. Vezmite si pochúťku vychutnať na piknik do prírody alebo si ho dajte zapiecť s pita chlebom. Chutiam sa medze nekladú!
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?