Domáce zákusky patria jednoznačne medzi najväčšie dobroty a lákadlá. Tento recept je skvelý zvlášť pre tých, ktorí nemajú príliš obľúbenú veľmi sladkú náplň v klasických trubičkách, Toto je ideálny kompromis – trubička je naplnená ľahkým vanilkovým krémom.
Čas prípravy: 1 h
Porcie: pre 12, cca 48 kusov
ingrediencie
500 g lístkového cesta
krém
225 g krémového syra (Philadelphie, Žervé)
300 ml smotany na šľahanie
2 vanilkové pudingy
750 ml mlieka
4 lyžice krupicového cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
100 g práškového cukru
1 vajce + lyžice vody, na potretie
postup
krok 1
Lístkové cesto rozvaľkajte na tenko a rozdeľte na prúžky s hrúbkou približne 2 cm, ktoré potom ešte prekrojte priečne na pol. Uvarte puding spoločne s mliekom a 4 lyžicami cukru a nechajte ho vychladnúť.
krok 2
Jednotlivé prúžky cesta namotávejte na formu čiastočne cez seba, na konci dobre pritlačte koniec.
krok 3
Plech vyložte papierom na pečenie a naskladajte na neho pripravenej formy. Rozšľahajte vajcia s lyžicou vody a zľahka potrite každú trubičku. Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C približne 15 minút alebo dozlatista.
krok 4
Vyberte trubičky z formy a ihneď zložte z foriem. Potom ich nechajte vychladnúť. Krémový syr rozšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte vychladnutý puding a dobre premiešajte. Vyšľahajte smotanu a vmiešajte ju do vanilkovej zmesi. Krémom naplňte cukrársky sáčok a naplňte trubičky.
krok 5
Posypte trubičky trochou práškového cukru, ak chcete a nechajte ich cez noc v chladničke. Druhý deň podávajte.
zdroj: coolinarika.com