Dokážeš z obrázku zistiť, či ide o samovraždu alebo krutú vraždu: túto záhadu môže vyriešiť len 20% ľudí

Každý z nás pozná sériu príbehov o Sherlockovi Holmesovi. Je to detektív, ktorý pomocou svojho vtipu a dedukcie dokáže vyriešiť aj ten najzložitejší zločin. V detstve každý z nás prečítal aspoň jeden príbeh o ňom.

Redakcia „Chillin.sk“ ti dnes ponúka zahrať sa na najväčšieho detektíva a pokúsiť sa vyriešiť zločin. Túto záhadu dokáže vyriešiť len 20% ľudí, takže musíš byť veľmi sústredený. Tak ako, pripravený?

Takže, pozorne sa pozri na obrázok. Čo sa tam stalo? Vražda alebo samovražda.

Na to, aby si správne odpovedal, musíš sa pozrieť na obrázok ešte raz a všímať si detaily. Takže pozri sa na obrázok ešte raz a nájdi dôkazy pre svoju verziu.

No čo, už poznáš správnu odpoveď?

Pozrieme sa na obrázok a rozoberieme si to po poriadku. Venuj pozornosť na tieto detaily.

Umiestnenie lampy, pera a cigarety v ruke naznačuje, že obeť je ľavák, ale zbraň má v pravej ruke. Ak si myslíš, že toto je odpoveď na záhadu, tak sa mýliš. Je tu ešte veľa detailov, ktoré si treba všímať.

Napríklad, prečo je tak vysoká stolička pri tak nízkej parapete, keď pri písaní obeť musí určite bolieť chrbát.

Vidíme, že vonku je noc, ale lampa nesvieti, možno bola vytrhnutá zo zástrčky. Okuliare svedčia o tom, že obeť zle vidí, a dievčina leží chrbtom k svetelnému zdroju. A tu je ďalší argument, že s lampou nie je niečo v poriadku.

Teraz sa bližšie pozri na škvrnu od krvi. Krv na stene značí, že v čase výstrelu obeť sedela buď chrbtom k oknu, alebo k stene. Škvrna krvi sa nachádzala vo výške 1.2 – 1.4 m (v porovnaní s nábytkom), čo svedčí o tom, že v čase, kedy bol výstrel, obeť buď kľačala, alebo ležala. A súdiac podľa prevrátenej stoličky, že dievčina na nej sedela. Ak sa, pravdaže,neprevrátila pri súboji.

A posledný argument je to, že pri samovražde zbraň nikdy neostane v ruke , ale upadne na zem. Takže dievčina bola zavraždená.

 

Po zanalyzovaní všetkých dôkazov, sme usúdili, že na obraze je zobrazená vražda. Tak ako? Našiel si všetky dôkazy, ktoré poukazujú na danú skutočnosť? Podeľ sa s nami o tom v našich komentároch, daj „like“ ,ak sa v tebe prebudil detektív.

zdroj:Livejournal

Chod hore