Svieži tvarohový koláč si obľúbite hlavne pre jeho ľahkosť, nápaditosť a absolútne nenáročnú prípravu. Nič zdĺhavého na postupe nie je a chuť je fantastická. Delikatesou je aj vychladený. Úžasná tvarohová náplň zvádza k ďalšiemu a ďalšiemu kúsku.
Tejto tvarohovej náplne nebudete mať dosť. Príde ju na chuť rozhodne celá rodina aj priatelia. Za takýto zákusok sa nemusíte nijako hanbiť, ak chcete urobiť návšteve radosť.
na cesto
– 400 g hladkej múky
– 200 g práškového cukru
– 250 g masla
– 1 vajce
– 12 g prášku do pečiva
– 3 lyžice kakaa
– 2 lyžice kyslej smotany
na náplň
– 750 g tvarohu
– 5 lyžíc práškového cukru
– 2 lyžice detskej krupice
– 2 lyžice kyslej smotany
– 1 vanilkový cukor
– Kôra z ½ citróna
Via:Mimibazar.sk
postup
1) Všetky suroviny na cesto zmiešame v mise. Až ho máme spracované, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do mrazničky.
2) Medzitým si pripravíme zmiešaním všetkých surovín náplň.
3) Vytiahneme cesto z mrazničky. Plech si vyložíme papierom na pečenie. Cesto si rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu cesta si nastrúhame pomocou hrubého strúhadla na plech.
4) Potrieme náplňou.
5) A rovnakým spôsobom, čiže strúhaním, zasypeme náplň a tým nám vznikne vrchná časť dezertu. Vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňov 20-30 minút.
Zdieľajte tento jednoduchý recept na tvarohový koláč aj s vašimi priateľmi!