Jej priateľ ju brutálne napadol. Keď sa to dozvedel jej otec, presne vedel, ako má zakročiť …

O domácom násilí sa dlhú dobu radšej nehovorilo, lenže vždy medzi ľuďmi bolo, je a bude. Našťastie v dnešnej dobe vďaka internetu a sociálnym sieťam prestáva byť táto téma tabu a obete začínajú vychádzať so svojimi príbehmi na povrch, aby ukázali ostatným, že v tom nie sú sami!

Chelsea Simmon, ešte len 20-ročná dievčina z Missouri, bola v roku 2013 surovo zbitá svojím priateľom a následkom tohto napadnutia  Chelsea na jedno oko oslepla. Jej priateľ zmizol a naivne si myslel, že na neho polícia nepríde. To sa ale škaredo pomýlil! Otec Chelsey Mark Zack údajne ponúkol 500 dolárov ako odmenu tomu, kto mu poskytne akékoľvek informácie o bývalom priateľovi svojej dcéry, ktorý sa volá Cedric Powe a je mu 27 rokov.

Nevlastná matka Chelsey vypovedala, že ju mal Cedric škrtiť tak dlho, kým neomdlela. Potom sa vrátil späť a začal ju dusiť znovu a dupať jej po hlave. Medzi svojimi kamarátmi je Cedric známy pod prezývkou Moe a podľa svedkov by sa mal skrývať na južnej strane St. Louis.

Otec Chelsey je odhodlaný násilníka nájsť a odovzdať ho polícii, aby aj on splnil spravodlivosť a jeho dcéra bola v úplnom bezpečí. Lekári totiž potvrdili, že Chelsea delilo od smrti len naozaj málo a z tohto incidentu bude mať doživotné bolesti a následky.

Cedric bol už v minulosti zatknutý za domáce násilie a odsúdený k jednému roku väzenia. Príbeh je o to desivejší, pretože Chelsea a Cedric spolu mali dieťa a ani to ho nezastavilo pred tým, aby ju takto surovo zmlátil. Našťastie bol ale zatknutý a čelí obvineniu z pokusu o vraždu a jeho kaucia bola stanovená na pol milióna dolárov.
Podľa prieskumov je v Slovenskej republike obeťou domáceho násilia každá šiesta žena. Môže to byť aj vaša známa, susedka, žena, ktorú stretávate denne v obchode. Všímajte si svojho okolia a napríklad aj vy dokážete niekomu pomôcť.

Chod hore