Kuracia roláda je pokrm, ktorý si môžu dovoliť aj tí, čo sa snažia vyformovať si postavu. Samozrejme, v tomto prípade však budú musieť vynechať takú ingredienciu akou je slanina. Dnes sa s vami podelíme o skvelé občerstvenie, ktorým ulahodíte každej návšteve!
Recept
Ingrediencie:
- 200g tvarohu
- 1kg kuracích pŕs
- 400g slaniny
- 2 nakladané uhorky
- 1 paprika
- 50g byliniek (bazalka, kôpor, petržlenová vňať)
- 1/4 ČL soli
- 1/4 ČL čierneho korenia
- 100g rastlinného oleja
Príprava:
- Urobte s i niekoľko menších rezov pozdĺž kuracích pŕs.
- Rozviňte mäso a poklepte ho tĺčikom. Pre lepší výsledok použite aj potravinársku fóliu alebo obyčajný sáčok.
- Na potravinársku fóliu si položte plátky slaniny, na ktoré poukladáte kuracie prsia. V tomto kroku mäso osoľte a okoreňte.
- Pomeľte si bylinky a tvaroh spracujte cez mlynček na mäso. Všetko zmiešajte a zmes natrite na kuracie prsia.
- Uhorky a papriku si narežte na prúžky a poukladajte ich na tvaroh. Roládu pevne zrolujte a vložte do vrecka na pečenie alebo použite alobal. Aby to bolo čo najviac upevnené, ovite okolo rolády aj potravinársky motúz.
- Pekáč si pomastite rastlinným olejom a položte do neho roládu. Do pekáča pridajte aj trochu vody, aby bola roláda ponorená vo vode do výšky 1 cm. Pečte pri 200-220 stupňoch 30-40 minút.
Tento recept váš určite nesklame! Pripravte ho svojej rodine a nezabudnite ani na vašich priateľov.
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?