Komu by sa chcelo zdĺhavo pripravovať kysnuté cesto a premýšľať nad nejakou úchvatnú náplňou? Dlhé hodiny, ktoré prestojíme pri kuchynskej linke, rozhodne nie sú ničím lákavým.
Lámete si však hlavu, čím prekvapiť svojich blízkych a priateľov? Pripravte pre nich bleskurýchly masový závin z lístkového cesta.
ingrediencie
– 50 g masla
– 1 veľkú cibuľu
– 1 strúčik cesnaku
– 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
– 700 g bravčového mletého mäsa
– 2 lyžičky horčice
– 1 vajce
– 450 g lístkového cesta
– 3 natvrdo uvarené vajcia
– Soľ a korenie
postup
1) Predhrejte si rúru na 180 stupňov.
2) Na masle orestujeme na miernom ohni cibuľu, cesnak a petržlen.
3) Na cibuľke opražíme mleté mäso, pridáme horčicu a rozšľahané vajcia (nechajte trochu na pomazanie cesta), osoľte a okoreňte.
4) Medzitým lístkové cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
5) Masovú plnku dajte do stredu obdĺžnika. Na mäso položte uvarené vajcia.
6) Na dlhších stranách obdĺžnika urobte šikmé rezy. Zhruba 2 cm smerom ku kraju. Vzniknú Vám prúžky. Tie prekrížite a uzavrite týmto spôsobom závin. Ak Vám nejaké cesto zostalo, môžete im závin dozdobiť.
7) Potrite cesto zvyšným vajcom a pečte 40 minút (dozlatista).
Zdieľajte tento báječný recept na masový závin aj s vašimi priateľmi!
ZDROJvk.com