Už len prečítaním názvu tohto pokrmu sa v nás začínajú prebúdzať všetky chuťové bunky a hneď si vieme predstaviť tú vynikajúcu arómu.
Ingrediencie:
- 1kg kuracích pŕs
- 1ks papriky
- 3 PL papriky
- 200ml smotany
- 3 paradajky
- 2 PL masla
- 2 PL pšeničnej múky
- 2ks cibule
- Soľ
- Korenie
Postup:
- Cibuľu si nakrájajte na kocky, vložte do hrnca a opražte ju na masle dozlatista.

- Pridajte mletú papriku a za stáleho miešania ju prepojte s maslom.

- Prsia si narežte na hrubšie kúsky a poukladajte ich na cibuľový základ. Osoľte, okoreňte a nechajte povariť 5-7 minút. Pri paprikáši môžete použiť akúkoľvek časť kuraťa, po oddelení od kože a prebytočného tuku.

- Paradajky nechajte spariť, odstráňte šupku a spolu s paprikou ich nakrájajte na veľké kocky.

- Zeleninu vložte do hrnca, zamiešajte a zalejte vývarom. Keď všetko príde do varu, prikryte hrniec a znížte plameň na minimum. Nechajte podusiť približne 50 minút.

- Pridajte kyslú smotanu zmiešanú s múkou.

- Dôkladne premiešajte, neprikrývajte a varte ďalších 7-10 minút. Hotovo!
Prílohu k tejto pochúťke necháme na vás a prajeme vám dobrú chuť!

zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?


