Príprava palaciniek znamená mať takú malú oslavu vo svojej kuchyni. Podávajúc rôznymi náplňami, môžete použiť nekonečné variácie všetkých vašich obľúbených jedál. Nie každá domáca ich má krásne a zároveň chutné, treba mať skúsenosti, aby vedela upiecť ideálne palacinky.
Tento recept určite pomôže tým, ktorí sa nedokážu vyrovnať s prípravou roztomilých paličiek. Dierované palacinky, akoby tkané z vzorov, môžu ľahko pochádzať od každého, kto sa rozhodne ich urobiť! Spomeňte si na tento recept, keď budete plánovať nabudúce piecť palacinky.
Ako pripraviť dierkované palacinky
Ingrediencie
3 a ¼ pohára mlieka s obsahom tuku 2,5%
10 g sušeného droždia
2 vajcia
500 g múky
2 pol. lyžice cukru
1 čaj. lyžička soli
2 pol. lyžice rastlinného oleja
Príprava
- Sušené droždie vysypte do misky a rozdrobte ich v ¼ pohári mlieka, dostatočne zohratého. Pridajte štipku soli a 1 čaj. lyžičku cukru. Postavte to na teplé miesto, kvások bude pripravený, keď sa začnú tvoriť bublinky.
- Preosejte múky cez sitko. Pridajte cukor, soľ a vajcia. Opatrne vlejte zohriate mlieko a stále miešajte. Do cesta pridajte kvások a dôkladne premiešajte, aby vznikla jednotná masa. Uistite sa, že nikde nemáte hrudky.
Do cesta prilejte rastlinný olej. Teraz odstavte cesto na 2 hodiny na teplé miesto. Cesto sa bude zväčšovať, tak každú polhodinu cesto sledujte a premiešajte ho.
- Či ste pripravili správne cesto, zistíte, keď ho budete vylievať na panvicu ako penu. Palacinky pečte na miernom ohni. Takéto palacinky sa pečú jednoduchšie ako obyčajné – cesto je vzdušné, ale zároveň husté, cesto sa nebude trhať pri otáčaní.
- Podávajte palacinky s rôznymi druhmi ovocia, medom, šľahačkou, orieškami. Fantázii sa medze nekladú. Ak do cesta nepridáte cukor, môžete pripraviť nesladené palacinky s nejakou náplňou. Huby, nakrájané varené vajce, dusená zelenina, mäso – variantov je množstvo.
- Palacinky s úžasnou krásou stoja za to, aby ste sa zaoberali drožďovým cestom. Dierkované palacinky budú vyzerať skvelo na stole – ako vzorované obrúsky, vybrané kvalifikovaným dizajnérom interiéru. Tieto palacinky sú neuveriteľne vzdušné, ľahké. Ak niekoho ponúknete takýmto jedlom – bude sa páčiť každému.
Zdieľajte recept na vynikajúce palacinky s inými gazdinkami, pravdepodobne to schvália.