Recept na tento pokrm si moja babička doniesla z Maďarska. Kurací paprikáš rozvoniava po celom byte

Už len prečítaním názvu tohto pokrmu sa v nás začínajú prebúdzať všetky chuťové bunky a hneď si vieme predstaviť tú vynikajúcu arómu.

Ingrediencie:

  • 1kg kuracích pŕs
  • 1ks papriky
  • 3 PL papriky
  • 200ml smotany
  • 3 paradajky
  • 2 PL masla
  • 2 PL pšeničnej múky
  • 2ks cibule
  • Soľ
  • Korenie

Postup:

  1. Cibuľu si nakrájajte na kocky, vložte do hrnca a opražte ju na masle dozlatista.

паприкаш из курицы рецепт

  1. Pridajte mletú papriku a za stáleho miešania ju prepojte s maslom.

паприкаш из курицы рецепт

  1. Prsia si narežte na hrubšie kúsky a poukladajte ich na cibuľový základ. Osoľte, okoreňte a nechajte povariť 5-7 minút. Pri paprikáši môžete použiť akúkoľvek časť kuraťa, po oddelení od kože a prebytočného tuku.

паприкаш из курицы рецепт

  1. Paradajky nechajte spariť, odstráňte šupku a spolu s paprikou ich nakrájajte na veľké kocky.

паприкаш из курицы рецепт

  1. Zeleninu vložte do hrnca, zamiešajte a zalejte vývarom. Keď všetko príde do varu, prikryte hrniec a znížte plameň na minimum. Nechajte podusiť približne 50 minút.

паприкаш из курицы рецепт

  1. Pridajte kyslú smotanu zmiešanú s múkou.

паприкаш из курицы рецепт

  1. Dôkladne premiešajte, neprikrývajte a varte ďalších 7-10 minút. Hotovo!

Prílohu k tejto pochúťke necháme na vás a prajeme vám dobrú chuť!

паприкаш из курицы рецепт

 

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore