Tento pôvodný francúzsky dezert je úplne úžasný. Bielkový krém v kombinácii s vanilkovým pudingom je niečo neuveriteľného. Extrémna vrstva dvoch krémov na lístkovom ceste je úplne k zošaleniu, čo sa chuťových buniek týka.
Lahodný dezert musíte vyskúšať. Vďaka nášmu receptu sa do jeho prípravy môžete pustiť ešte dnes.
ingrediencie
– Lístkové cesto
– 100 g čokolády
Na vanilkový krém
– 6 vaječných bielkov
– 100 g cukru
– 4 vanilkové pudingy
– 100 g práškového cukru
– 2 vanilkové cukry
– 1, 5 l vody
– Štipka soli
smotanová vrstva
– 500 ml smotany
– Lyžica práškového cukru
poleva
– 200 g čokolády
– Lyžica oleja
postup
1) Najskôr si upečieme lístkové cesto klasickým spôsobom a necháme vychladiť.
2) Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu spoločne s olejom.
3) Čokoládou potrieme upečené lístkové cesto. Toto tvorí spodný diel dezertu.
4) Potom zmiešame bielky so štipkou soli a kryštálovým cukrom. V 1/3 vody si rozmiešame dôkladne pudingový prášok, práškový cukor a vanilkové cukry.
5) K tejto zmesi pridajte aj zvyšok vody a začnite variť. Mierne zahrievajte a priveďte pomaly k varu. Vznikne Vám hutný a ťažký krém.
6) Do neho pridajte vyšľahané bielky a spoločne varte ešte 3 minúty. Odstavte a nechajte vychladiť.
7) Potom si vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom.
8) Na spodný diel, ktorý tvorí lístkové cesto potreté čokoládou, navrstvíme vanilkový krém. Na neho pridáme smotanovou vrstvu.
9) Vo vodnom kúpeli si opäť rozpustíme čokoládu, ale tentoraz na polevu. Rozpustenú čokoládu nalejeme na šľahačkovou, čiže smotanovou vrstvu a rozotrieme.