Leto je časom zrelého ovocia všetkého druhu. Či už čerstvé, alebo v koláčoch a buchtách chutí najlepšie to domáce odtrhnuté zo záhradky. Dnes sa zameriame konkrétne na jahody, ktoré sú veľmi obľúbené pre svoju sladkú chuť.
Ak nemáte možnosť si odtrhnúť domáce, nezúfajte. Stavte sa pre nich do obchodu a ostatné suroviny na tento koláč nájdete pohodlne doma. Koláč je rýchlo hotový, takže ním môžete pohostiť treba návštevu.
zloženie:
200 g múky (polohrubej)
100 g jogurtu
200 g cukru
1 vajce
1 lyžička prášku do pečiva
6 lyžíc masla
1 kávová lyžička vanilkovej arómy
100 g jahôd
Príprava:
Múku zmiešame s cukrom a práškom do pečiva, pridáme mäkké maslo a premiešame.
Keď je cesto pripravené, vmiešame vajce, jogurt a vanilkovú príchuť.
Zmiešame cesto dohromady, potom ho nalejeme do formy vymastenej maslom, alebo použijeme plech.
Na povrch poukladáme nakrájané jahody a pečieme na 180 stupňov v rúre asi 20 minút až do konca.
Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.