Astrológ cukrár odhalil tajomstvo! Ako ozdobiť tortu, aby ste mali šťastie aj v roku 2018

 

Vianoce sú už na dosah ruky a to znamená, že je načase konečne sa rozhodnúť, čo sa bude nachádzať na vašom sviatočnom stole. Určite nestojíte o obrovské rady pri pokladniach len preto, aby ste kúpili chýbajúcu kyslú smotanu.

Koláče a torty sú súčasťou každých Vianoc. Niektorí ľudia si myslia, že čím viac sladkostí si prinesieme do Nového roku, tým bude úspešnejší. Či už je to pravda alebo nie, sme presvedčení, že každá gazdinka chce, aby jej slávnostný stôl vyzeral luxusne a aby si hostia pochvaľovali jej šikovnosť.

как украсить торт фруктами

S prípravou sladkých koláčov prichádza aj dilema, ako ich ozdobiť. Preto sme sa obrátili na nášho dlhoročného kamaráta, ktorý je známy nielen svojimi bohatými skúsenosťami a talentom v cukrárskom priemysle, ale aj svojimi vedomosťami z oblasti astrológie. Vie, ako si ozdobiť cukrovinky tak, aby mu priniesli do Nového roka čo najviac šťastia.

Pripravili sme pre vás 12 skvelých nápadov na dizajn sviatočných tort s ktorými určíte prekvapíte nielen vašu rodinu ale aj priateľov a známych!

  1. Privítajte rok Psa napríklad takouto tortou v podobe štvornohého miláčika!

как украсить торт для мальчика

  1. V prípade, že nechcete zbytočne experimentovať, vytvorte si z obyčajného okrúhleho koláča psiu hlavičku. Dozdobte ho čokoládovými ušami, orechmi, krémom a je to.

как украсить торт шоколадом

Alebo takto!

как украсить торт ягодами

  1. Samozrejme, nie všetky torty a koláče musia vyzerať ako pes. Fantázii sa medze nekladú…

как украсить торт клубникой

  1. Nie nadarmo sa hovorí, že aj naše oči jedia. Na vianočné koláče sa pozeráte nielen vy, ale aj vaši blízki a preto by mali vyzerať čo najlákavejšie. Formy v tvare stromčeka si môžete vyrobiť z čokolády, ktorú po roztopení nalejete do formičiek a vložíte do chladničky alebo si upečiete klasické perníky, ktoré nakoniec pokryjete sladkou glazúrou. Vyhrajte sa s tým!

как украсить торт живыми цветами

  1. Sviatočná verzia, ktorá osloví nielen deti ale aj dospelých.

как украсить торт растопленным шоколадом

  1. Bez vianočného stromčeka to jednoducho nejde! Tento variant ulahodí tým, ktorí radi používajú pri výrobe svojich lahôdok mastix – prírodná živica. Môžete si ho zakúpiť v špecializovaných predajniach pre cukrárov alebo aj sami pripraviť. Doma si môžete vyrábať matix so želatínou, mliekom, čokoládou, medom a dokonca aj s marshmallow. Posledná možnosť je najjednoduchšia a je vhodná pre začínajúcich dekoratérov.

как украсить торт марципаном

  1. Táto možnosť je vhodná pre všetkých, ktorí nemajú radi dlhé vystávanie pri rúre. Zdobenie koláča pomocou marshmallow je skutočným hitom. Mimochodom, farba tortičky sa bude určite páčiť aj malým princeznám.

как украсить торт в домашних условиях

  1. Ak pri príprave sviatočného menu nemáte čas ani chuť vymýšľať zdobenie na práve upečenom koláči, jednoducho ho vyzdobte číslicami a ručičkami ukazujúce na 12-tku. Stačí, ak polejete koláč čokoládovou polevou a pomocou sladkého kakaa, práškového cukru alebo šľahačky si nakreslíte ciferník.

как украсить торт

  1. Krásne ozdobená torta môže vyzerať aj takto! Nemusíte na to zháňať veci, ktoré sa ani nedajú kúpiť. Ovocie je neodmysliteľnou klasikou, ktorá nielen že skvele chutí, ale aj vaše chuťové bunky sa okamžite prebudia zo zimného spánku. Nič nepokazíte, ak na ovocie nalejete rozpustenú želatínu – tak si zachová svoj vzhľad o niečo dlhšie.

как украсить торт апельсином

как украсить торт ананасами

  1. A opäť sa potvrdzuje staré známe, že v jednoduchosti je krása!

как украсить торт айсингом

  1. Takúto krásu nie je vôbec ľahké vyrobiť, no ak sa vám to podarí, buďte si istí, že šťastie vás v tom ďalšom roku neprestane obchádzať. Pes má rád vytrvalosť, usilovnosť a kreativitu.

как украсить торт арахисом

Ako je vidieť, jedna dekorácia na torte či koláči vyzerá omnoho štýlovejšie a krajšie, ako hromada ozdôb ktoré sú v konečnom výsledku úplne zbytočné. Určite sa nerozčuľujte ak váš koláč nevyzerá ako z obrázku z kuchárskej knihy. Najdôležitejšie je, že ste to pripravovali s láskou a v kruhu vašej rodiny!

Podeľte sa o tieto inšpiratívne nápady aj s vašimi priateľmi na Facebooku a hor sa do pečenia!

zdroj:takprosto.cc

 

Chod hore