Keď príde reč na koláč, je ťažké sa rozhodnúť, s akou plnkou ho máme najradšej. Preto sme sa rozhodli ponúknuť vám recept až s tromi plnkami!
Určite nenahrádzajte skutočné maslo margarínom, pretože vaše zdravie je cennejšie a kvalita celého produktu by sa tým znížila. Množstvo múky sa môže trochu líšiť závisí to od veľkosti vajec a tuku v smotane.
Ingrediencie
- 2 vajíčka
- 250 ml smotany
- 200 g masla
- 150 g cukru
- 500 g polohrubej múky
- 1 žĺtok
- 1/2 ČL škorice
- 10 g vanilkového cukru
- 200 g konzervovaných broskýň (alebo kompót)
- 200 g konzervované višne (alebo kompót)
- 2 jablká
- 1,5 ČL prášku do pečiva
Postup
- Zmäknuté maslo si zmiešajte s cukrom, pridajte vanilkový cukor, vajcia a smotanu.
- Do smotanovej zmesi pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva. Vymieste si elastické cesto, prikryte ho a vložte do chladničky.
- Konzervované višne a broskyne preceďte. Ovocie nakrájajte na malé kúsky. Jablká si očistite, narežte najemno a na chvíľu ich osmažte na panvici spolu so škoricou a trochou cukru.
- Vyberte cesto z chladničky, vyvaľkajte ho do hrúbky 0,5 cm a pohárom do neho vykrajujte kruhy. Do stredu každého kruhu vložte náplň a kraje upevnite.
- Výsledné pirohy poukladajte tesne vedľa seba do vymastenej formy tak ako to vidíte na obrázku. Povrch potrite žĺtkom a posypte cukrom. Pečte pri teplote 190 stupňov až kým nezhnedne. Pomocou špáradla môžete skontrolovať, či už je cesto upečené.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: Sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?