Kurča je veľmi užitočné dietetické jedlo. Avšak, nie všetci majú radi, keď v čase dovárania je mäso suché. Môžeme ho pravdaže namočiť do marinády, ale to si vyžaduje množstvo času.
„Chillin.sk“ vám prináša recept na kuracie prsia na smotane, pri ktorom bude mäso šťavnaté, chutné a mäkké. A koreniny, ktoré
Ingrediencie
kuracie filé
2 strúčiky cesnaku
3-4 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
pol citrónu
100g 20% smotany
2-3 zemiaky na ozdobu
100 g tvrdého syra
1 polievková lyžica rastlinného oleja
1 cibuľa
soľ a korenie podľa chuti
Príprava
Umyte kuracie prsia a zbavte ich kože. Natrite ich alebo prešpikujte pretlačeným cesnakom, osoľte, okoreňte.
Na zapekanie treba zvoliť misu s vysokými bočnicami. Potrite ju rastlinným olejom, vložte do nej prsia a voľné miesto vyplňte nakrájanou cibuľou.
Zalejte ich smotanou, tak aby ste len mierne prekryli cibuľu.
Vyžmýkajte na smotanu pol citrónu.
Pridajte paradajkový pretlak, môžete ho aj vynechať, ak vám nechutí.
Zemiaky nakrájajte na krúžka a poukladajte ich okolo kuracích pŕs. To bude príloha ku kurčaťu. Zemiačiky zapekané v smotane majú vynikajúcu chuť.
Pridajte soľ a korenie. Vložte do trúby na pečenie, ktorú ste predhriali na 200ºC, na 30 minút. Medzitým postrúhajte syr a po 30 minútach pečenia posypte ním jedlo. Zapekajte ešte 15 minút. Syr nadobudne krásnu zlatistú farbu.
Dostatočne rýchle a veľmi chutné. Plusom tohto jedla je to, že príloha sa varí spolu s mäsom. Jedlo treba jesť za tepla, pretože po vychladnutí stráca svoju charakteristickú chuť.
Zdieľajte so svojimi priateľmi tento ľahký a originálny recept.
zdroj: takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?