Pochúťka z jedného plechu. Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom si zamiluje každý vo vašej rodine

nasledujúci recept, sme našli na jednej návšteve. Hostiteľka pred nás položila toto jedlo a vyzeralo naozaj zaujímavo. Keby ste ale vedeli, ako dobre chutilo. Dokonca sa nemusíte ani striktne držať receptu a môžete si ho obmieňať. Toto je jedlo je veľmi jednoduché a pokojne môže slúžiť ako príloha k nejakému mäsku 🙂

ingrediencie

5 ks zemiakov
100 gramov masla
5 lyžičiek strúhaného parmezánu – môže byť aj iný syr
2 lyžice kyslej smotany
3 menšie strúžiky cesnaku
3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

 

1 ) Zemiaky si najprv umyjeme a nakrájame na plátky. Uložíme si ich na panvicu a zalejeme vodou. Budeme ich variť do mäkka.

2 ) V druhom kroku si pripravíme cesnakovú nátierku. Mäkké maslo si zmiešame s cesnakom, pridáme korenie a soľ. Nakoniec pridáme aj postrúhaný parmezán, ale pokojne môže byť aj iný syr.

3)Pridáme ešte naň nasekanú petržlenovú vňať. Pre zjemnenie pridáme kyslú smotanu. Uvarené zemiaky poukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Zemiaky potrieme našou cesnakovou nátierkou. ň

4) Predhrejeme si vopred rúru na 225 stupňov a necháme ich tam približne 10 – 15 minút. Samozrejme toto je u každého individuálne a každý má rád tieto zemiaky opečené inak.

gdfd

Zdroj: Vk

 

Chod hore