Silný odkaz ženy, ktorá po smrti z rakoviny začala opäť žiť

My všetci sme zvedaví čo sa stane, keď opustíme tento svet, ale nezáleží na tom ako veľmi nad tým premýšľame, nikto z nás skutočne nevie odpoveď. Pokiaľ, samozrejme, ste nezomreli a vzápätí opäť neožili.

Väčšina z nás si ani len nedokáže predstaviť čo život po smrti obsahuje, až na jednu pani, ktorá sa doslova vrátila zo záhrobia, po tom čo zomrela na rakovinu 4. fázy, kde mala osvecujúci až takmer nereálny zážitok.

V tomto článku sa o jej inšpirujúcom zážitku dozviete viac, a tiež ako sa jej od základov zmenil celý život.

Po tom čo Anite Moorjani diagnostikovali Hodgkingov lymfóm, a po štyroch rokoch boja s chorobou, Anita skutočne zomrela a znovu ožila, zdanlivo zdravá a bez rakoviny. Doktori nemohli uveriť, skôr si myslia že Anitine telo rýchlo zareagovalo na chemoterapiu, čo ju vrátilo späť k životu.

Jedného dňa Moorjani zobudila a zistila, že vôbec nemôže hýbať svojím telom, a tak ju jej manžel náhlivo odviezol do nemocnice. Doktori jej dali iba 36 hodín života, po tom čo sa lymfóm zhoršil do štádia 4. Orgány jej už začali zlyhávať, a pre Moorjani to vôbec nevyzeralo ružovo.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt cancer woman

Keď napokon stratila vedomie, Moorjani zistila, že stále môže počuje svoje okolie a zachovala si vnímanie. Vypočula si konverzáciu doktorov s jej manželom, a dokonca videla svojho brata pripravujúceho sa nastúpiť do lietadla v Indii, aby ju mohol navštíviť v nemocnici v Hong Kongu.

Zvyšok príbehu je práve ten čo spôsobil zásadné zmeny v Anitinom živote:

„… Ja som skutočne „prešla“ do inej dimenzie. Bola som ponorená do pocitu absolútnej lásky. Tiež som prežívala extrémnu jasnosť v tom, prečo som mala rakovinu, prečo som v prvom rade prišla do tohto života, akú úlohu som mala vo svojej rodine z pohľadu vyššej schémy a ako život funguje všeobecne.“

„Tá jasnosť a pochopenie, ktoré som získala v tom stave sú takmer neopísateľné. Slová nemôžu popísať čo som zažila. Bola som na mieste kde som chápala, že sa tu jedná o oveľa viac, ako sme my schopní pochopiť v našom trojdimenzionálnom svete. Uvedomila som si, aký je život dar, a že som bola obklopená duchovnými bytosťami, ktoré vždy boli okolo mňa, aj keď som o tom nevedela.“

Súvisiaci obrázok

Nielen, že Moorjani technicky zomrela a opäť ožila, ale jej rakovina, ktorá ju zabila, úplne zmizla. Doktori tomu nemohli uveriť, a dokonca jej urobili celú škálu testov predtým než ju nakoniec prepustili.

„Doktori boli veľmi zmätení, ale povedali mi, že to musela byť rapídna odozva na chemoterapiu. Pretože oni sami nemohli pochopiť čo sa stalo, nútili ma robiť jeden test za druhým, ktoré som všetky s prešla bez problémov. Každým prejdeným testom som sa cítila čoraz silnejšie! Urobili mi sken celého tela, a pretože stále nemohli nič nájsť, prinútili rádiológa robiť ho stále znova a znova!“

Aj iní, ktorí zomreli a vrátili sa späť rozprávajú o podobných pocitoch a zážitkoch. Medzinárodná Asociácia pre štúdium zážitkov blízkych smrti klasifikovala tieto zážitky ako „zreteľnú subjektívnu skúsenosť, ktorú ľudia niekedy nahlásia po zážitku blízkom smrti. Počas tohto zážitku je človek buď klinicky mŕtvy, blízko smrti, alebo v situácii v ktorej je smrť možná alebo pravdepodobná.“

Doktori si myslia, že Moorjani mala práve zážitok blízky smrti, ale aj napriek tomu, že sú aj iní s podobnými zážitkami, Anitin príbeh je tým viac zvláštny, že ona skutočne zomrela a opäť ožila.

Ak máte záujem počuť o Moorjaninom zážitku viac, môžete si pozrieť video nižšie, kde vysvetľuje ako jej smrť a „vstanie z mŕtvych“ úplne zmenili vnímanie sveta a to čo považuje za dôležité v tomto živote.

Bald woman suffering from cancer standing in front of the hospital window.
Chod hore