Zemiaky ako príloha k mäsu nie je nič nezvyčajné. Čo ale, ak sa tieto dve ingrediencie spoja dohromady? Vyskúšajte si aj vy pripraviť tento skvelý a rýchly recept so zapekanými zemiakmi a mletým mäsom. Nakŕmite celú rodinu!
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 1 cibuľa
- 400 g hovädzieho mäsa
- 25 g masla
- 5 PL smotany
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Mäso si nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu si očistite a narežte.
- Mäso a cibuľu si pomeľte v mlynčeku na mäso.
- Zemiaky ošúpte, nakrájajte a uvarte v osolenej vode.
- Mleté mäso osoľte, okoreňte a potom ho osmažte na panvici. V prípade, že je mäsová zmes suchšia, odporúčame pridať malé množstvo vody.
- Z hrnca so zemiakmi vylejte vodu a pridajte do neho maslo – zemiaky roztlačte na kašu.
- Formu na pečenie pokryte papierom na pečenie a potrite ho slnečnicovým olejom.
- Na dno rovnomerne rozotrite polovicu zemiakov.
- Následne na nich položte mleté mäso a prikryte ju druhou polovicou zemiakov. Ak chcete mať dobre rozotrenú vrstvu zemiakov, použite drevenú alebo silikónovú špachtľu.
- Zemiaky potrite smotanou, na ktorej sa počas pečenia objaví chrumkavá kôrka.
- Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pečte dozlatista.
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?