Každý kto raz navštívil Nemecko, určite vyskúšal ochutnať slávnu bavorskú klobásu. Skvelá kombinácia k pivu nenechá nikoho chladným. Dnes vám ponúkneme tie najchutnejšie Weißwurst – biele klobásy.
Ingrediencie:
- 600 g teľacieho mäsa
- 300 g bravčového mäsa
- 400 g slaniny
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL čierneho korenia
- 1/2 ČL mletého kardamómu
- 300 g ľadu
- 1/2 ČL vysušenej citrónovej kôry
- 50 g petržlenu
- 100 g bravčovej kože
- 100 g cibule
- Očistené bravčové črevá
Postup
- Uvarte si bravčovú kožu s cibuľou a potom ich pomeľte v mlynčeku na mäso alebo v kuchynskom robote.
- Teľacie a bravčové mäso preveďte cez mlynček na mäso spolu s 150 g ľadu.
- Následne si pomeľte aj slaninu.
- Do hlbokej misky si zmiešajte slaninu, mleté mäso, petržlen, citrónovú kôru, soľ, korenie a zvyšok ľadu.
- Zmes naplňte do bravčových čriev.
- Klobásky varte v horúcej, nie vriacej vode, po dobu 15-20 minút. Po uvarení ich nechajte vychladiť v studenej vode. Taktiež ich môžete ugrilovať, ak ich predtým potriete pastou adžika.
Dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?