Zemiaky sa dajú pripraviť na niekoľko spôsobov a variácií. Dnes sme pre vás pripravili možno nezvyčajný recept na pirohy zo zemiakového pyré s hubovou prílohou.
Ingrediencie
- 4 zemiaky
- 200 g hladkej múky
- 1 ČL soli
- 1 cibuľa
- 5 PL slnečnicového oleja
- 150 g šampiňónov
- Mleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup
- Zemiaky si uvarte v šupke, potom ich očistite a pretlačte. Pridajte soľ, korenie a 3 PL slnečnicového oleja.
- Postupne pridávajte múku (množstvo sa môže líšiť v závislosti od druhu múky). Vymieste si cesto.
- Rozdeľte si ho na 3-4 valčeky. Každý narežte na približne 3 cm kolieska a jemne stlačte prstom.
- Pirohy vložte do vriacej osolenej vody a stále miešajte. Mali by sa variť asi 10 minút, hneď ako vyplávajú na povrch, odstráňte ich dierkovanou lyžicou.
- Na panvici si zahrejte zvyšný olej, pridajte do nej najemno nakrájanú cibuľu a huby. Osmažte dozlatista bez prikývania panvice.
- Naservírujte si pirohy a polejte ich voňavou hubovou zmesou.
zdroj Sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?