Prvotriedna hubová polievka, ktorú zjete okamžite a budete si musieť urobiť novú

Ľahká a svieža polievka s hubami nebude nikdy omylom na vašom stole. Či už budú huby čerstvé alebo sušené, krémová bodka na konci im dodá tú správnu chuť!

Budete potrebovať 20% smotanu a smotanový alebo tavený syr. Takto bude polievka sýta a výživná.

Ingrediencie:

  • 200 g šampiňónov
  • 2 zemiaky
  • Polovica mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 litre vody
  • 100 ml smotany
  • 1 tavený syr (napríklad Bambino)
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Dajte si variť vodu, pridajte do nej očistené a nakrájané zemiaky na kocky. Osoľte a varte na miernom ohni asi 10 minút.
  2. Mrkvu nastrúhajte na strúhadle, cibuľu narežte na malé kocky a huby na plátky.
  3. Zohrejte si trochu oleja na panvici a mrkvu spolu s cibuľou a hubami osmažte za stáleho miešania 3-4 minúty.
  4. Túto zmes pridajte k zemiakom a všetko varte ďalších 7 minút.
  5. Pridajte do polievky syr, smotanu, korenie a prípadne aj nasekaný kôpor. Varte 3-5 minút. Odstráňte ju zo sporáka a nechajte odstáť ešte 10 minút.
  6. Podávajte s chumrkavými krutónmi. Prajeme vám dobrú chuť

Сливочный грибной суп

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore