Kurací vývar by nemal chýbať na žiadnom nedeľňajšom stole alebo po prežúrovanej piatkovej noci. Pridaním niekoľkých ingrediencií si z neho dokážete urobiť výdatné jedlo.
Na prípravu polievky sme si vybrali celé kurča, ale môžete použiť aj ľubovoľné časti tela, najlepšie s kožou.
Ingrediencie:
- 1 PL slnečnicového oleja
- 2 mrkvy
- 1 kurča
- 2 ČL tymiánu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 4 zelery (použijete len zelené stonky)
- 2 l vody
- 200g cestovín
- Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Postup:
- Narežte si cibuľu a zelerové stonky na kocky a mrkvu na kolieska. Do väčšieho hrnca si dajte olej na ktorom pripravíte zeleninu. Nechajte povariť pod zatvorenou prikrývkou 4-5 minút.
- Cesnak si nasekajte najemno, pridajte ho k zelenine, premiešajte a poduste 1-2 minúty.
- Do zeleninovej zmesi pridajte kurča (menšieho rozmeru).
- Prilejte vodu, osoľte, okoreňte korením a tymiánom (najlepšie čerstvým). Zakryte a nechajte variť na miernom ohni 1,5-2 hodiny.
- Vyberte kura, oddeľte mäso od kostí a vráťte ho naspäť do hrnca.
- Do vývaru si môžete pridať aj uvarené cestoviny (alebo ryžu, zemiaky či pohánku). Stačí už len servírovať!
Polievka je sama o sebe sýta, ale ak by vám to predsa len nestačilo, môžete si k nej urobiť napríklad cesnakové buchtičky. Pridajte si tento recept do zbierky ako vašu tajnú zbraň a zdieľajte ho s vašimi priateľmi.
zdroj: sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?