Slobodná mamička si prerobila svoju starú kuchyňu. Peniaze jej ostali aj na dovolenku!

Kuchyňa je dôležitou súčasťou každej domácnosti. Strávime v nej podstatnú časť voľného času a je jasné, že nadíde obdobie, kedy dostaneme chuť ju trošku prerobiť. Neznamená to však, že musíme minúť všetky svoje úspory! Prezradíme vám niekoľko jednoduchých trikov, ktoré používajú všetci známy dizajnéri.

ремонт кухни дизайн

  1. Tapetové zakončenie

Fasády tvoria značnú časť nákladov na renováciu kuchyne. Drevotrieskové dosky potiahnuté tapetou je taktiež vyhľadávaná alternatíva, ako ušetriť na rozpočte. Stačí si vybrať zaujímavú so vzormi – matné, lesklé či imitácie dreva. Výber je už len na vás!

ремонт кухни дизайн

  1. Svieže farby

Žiarivá farba bola vždy zárukou originality. Prízvuk takejto farby sa hodí najmä do menších kuchýň. Tradičné zelené a žlté farby sa pokúste nahradiť napríklad čerstvým odtieňom modrej.

ремонт кухни дизайн

  1. Kontrastná zástena

Vo väčšine prípadov pri obkladaní siahneme po keramických kachličkách. Existuje aj farebná sklenená zástena, ktorá je pevnejšia, lacnejšie a ľahšie na inštaláciou aj starostlivosť.

ремонт кухни своими руками

  1. Využitie priestoru

Trochu výpočtov aj meraní a vaša kuchyňa dostane moderný vzhľad. Nakombinujte si úzke, širšie, menšie aj väčšie skrinky. Na prvý pohľad jednoduchá kuchyňa získa premyslený vzhľad.

ремонт кухни своими руками

  1. Aplikácie

Samolepiaca fólia je vhodná aj na tento účel. Vyberte si tvary a farby, ktoré obľubujete!

ремонт кухни своими руками

  1. Farebné spotrebiče

Ak sa hovorí, v jednoduchosti je krása. Čo si tak do bielej kuchyne pridať krásnu červenú chladničku? Padne do oka každému, kto navštívi vašu kuchyňu.

кухня дизайн

  1. Jednofarebný nábytok

Najlepšou voľbou je úplne biela kuchyňa. Steny, nábytok, zástena…

кухня дизайн

  1. Vrchné skrinky

Ich sa budete musieť zbaviť a vymeniť za vysúvacie, v dolnej časti kuchynskej linky. Vyžadujú väčšiu starostlivosť, ale vyzerajú omnoho zaujímavejšie.

дизайн кухни новинки

  1. Zrkadlá

Ak je priestor v kuchyni menši, použite všetko, čím ho môžete zväčšiť. Čo keby ste namiesto veľkej skrinky nad drezom dali zrkadlo? Opticky to zväčší miestnosť a umývanie riadu bude oveľa pohodlnejšie.

дизайн кухни новинки

  1. Dizajnérske osvetlenie

Poskytuje príjemné osvetlenie pracovného priestoru.

дизайн кухни новинки

Zdieľajte tieto interiérové inšpirácie aj s vašimi priateľmi!

zdroj: takprosto.cc

Chod hore