„1000 lajkov, inak ho pustím!“ Otec zdieľal šokujúcu fotografiu dieťaťa, ktoré držal na okne 15. poschodia

Niekedy to vyzerá tak, že sociálne siete vedia urobiť z ľudí skutočné monštrá. Najsmutnejšie na tom je, že sa jedná o skutočné prípady, ktoré sa stávajú len kvôli tomu, aby mali dotyční ľudia navštevované svoje profily na sociálnych sieťach s čo najvyšším počtom lajkov.

Napríklad, dnešným protagonistom je Alžírčan, ktorý natočil krátke video dúfajúc, že dostane obrovskú odozvu. V hlavnej úlohe účinkuje dieťa (podľa niektorých informácií je to jeho rodinný príbuzný), ktoré Alžírčan drží jednou rukou za tričko z okna v 45 m výške.

Názov tohto videa znie nasledovne: „1000 lajkov alebo ho pustím!“ Tento človek si neuvedomuje, že život dieťaťa stojí na kvalite materiálu, z ktorého je tričko vyrobené.

Sme radi, že ľudia, ktorý tento príspevok videli, neostali ticho. Niektorí z nich sa obrátili na úrady a bloggera zatkli. Muž bol obvinený za zlé zaobchádzanie s deťmi a uväznení na dva roky.

Neskôr vyšla správa, že muž bol otcom dieťaťa, no nakoniec to nebola pravda. Hoci sa tento príbeh skončil šťastne, nemusel sa vôbec stať, ak by ľudia nevyvádzali šialené veci len za cenu získania čo najviac kliknutí na tlačidlo „páči sa mi to“.

Nahota za lajky

Nie je žiadnym prekvapením, že niektoré ženy sa predávajú za peniaze. Čo ale, ak je zo ženy 10 ročné dievča, ktoré svoje polonahé fotografie šíri v rámci sociálnych sieti po celom svete? Obavy sú úplne na mieste a mali by ich mať najmä jej rodičia.

Selfie na miestach nehôd a prírodných katastrof

Keď je fotografia dôležitejšia, ako vlastné dieťa…

Snímka s teroristom – pasažier lietadla sa vyfotografoval s teroristom, ktorý uniesol lietadlo.

V prípade, že nemáte to šťastie vyfotografovať sa teroristom alebo počas hurikánu, jednoducho použite fantáziu. Áno, je to vtipné (Nie, nie je).

Extrémne zábery

Selfie pri mimoriadnych situáciách – prečo by ste si namiesto zavolania rýchlej pomoci nemohli urobiť fotografiu toho ako krvácate?

Fotografie s vážne chorými alebo mŕtvymi ľuďmi – vrchol hlúposti a morálneho úpadku!

Ostáva už len dúfať, že podobných prípadov bude čo najmenej, pretože inak bude opäť platiť citát známeho fyzika Alberta Einsteina, ktorý povedal: „Len dve veci sú nekonečné. Vesmír a ľudská hlúposť. Pri tej prvej si však nie som taký istý.“

zdroj:videoboom.cc

Chod hore