Mnoho rodičov si myslí, že pre dieťa neexistuje nič horšie ako facka … robia ale niečo čo je ešte horšie

Deti sú pre každého rodiča priamo dar. Občas sú ale chvíle, kedy si to nemyslí. Keď dieťa plače, kričí, nechce sa upokojiť a chce nás hystériou a scénami prinútiť, aby sme sa mu venovali, robíme niečo, čo by sme v žiadnom prípade nemali – začneme na dieťa kričať. Psychológovia majú pre rodičov 3 dôvody, prečo to nerobiť:

1. Pre dieťa je krik ešte väčší trest než fyzické násilie

Väčšina rodičov si myslí, že krik dieťaťu neublíži … Mýli sa! Výskumy preukázali, že deti, na ktoré rodičia často kričí, reagujú na slovné útok rovnako, ako na ten fyzický. Sú vydesené, všetkého sa boja a nedôverujú rodičom.

2. Závažné psychické bloky

Psychológovia sa zhodujú v jednom – výskumy preukázali, že deti vnímajú krik ako niečo, čo je ponižuje a ničí ich sebavedomie. Keď vyrastú, uvedomujú si, že keď na niekoho kričí získajú nad ním prevahu a … história sa opakuje.

3. Problémy s učením

Dieťa, na ktoré rodičia často kričia, sa po celý čas cíti zle. Dieťa si neuvedomuje svoju hodnotu a má veľmi nízke sebavedomie. Neustále sa bojí, nemôže sa sústrediť. Dôvod? Je pod obrovským tlakom, ktorý ho obmedzuje a blokuje v mnohých smeroch. Nerobte to, pretože z takýchto detí vyrastú aj nešťastní dospelí.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Mnoho rodičov si myslí, že pre dieťa neexistuje nič horšie ako facka … robia ale niečo čo je ešte horšie”