Kuracie prsia zabalené v lístkovom ceste plnené syrom a cesnakom! Vynikajúce!

Pokiaľ chcete vyraziť dych svojim hosťom a rodine, siahnite po kuracích prsiach plnených špenátom a syrom. Sú zapečené v lístkovom ceste, čo iste Vaši priatelia doteraz nepoznali. Jedlo je to výdatné, ale ľahké. Chutné a šťavnaté.

S týmto receptom, ktorého príprava zaberie iba pár chvíľ, nemôžete šliapnuť vedľa. Vyskúšajte toto jedlo už dnes. Nebudete ľutovať. Na tejto dobrote si iste pochutí celá Vaša rodina!


INGREDIENCIE

6 kuracích pŕs
1 zmrazený špenát
2 lyžice kyslej smotany
3 balíčky lístkového cesta
6 plátkov syra
4 strúčiky cesnaku
lyžice masla
soľ
korenie
muškátový oriešok
1 vajce

POSTUP


Na masle opražíme rozmrznutý špenát. Smažíme tak dlho, kým nezmizne všetka voda. Vytlačíme doň cesnak, pridáme štipku muškátového orieška, soľ a korenie. Pridáme smotanu.

Každé prso narežeme tak, aby vznikla kapsa. Naplníme každé vrecko špenátovou plnkou. Navrch plnky pridajte syr. Prsia osoľte.
Každé cesto rozdelíme na dve časti. Z každej časti vytvoríme obal pre jednotlivé prsia. Narežeme do prúžkov okraja každého jednotlivého kusu cesta. Vidíte na fotografii. Neprořežte celú časť. Dno potrebujete celistvé. Prúžky prispôsobte veľkosti kuracieho prsia.

Teraz ste takmer vo finále. Každé prso zabaľte do pripraveného lístkového kabátiku a zafixujte spojením prúžkov. Umiestnite takto pripravená prsia na plech, ktorý ste si vyložili papierom na pečenie. Potrite rozšľahaným vajcom a zapekajte na 200 stupňov, zhruba 15-20 minút ..

Zdieľajte tento super recept na plnená kuracie prsia s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

zdroj: impresjasmaku.blogspot.com

Chod hore