Prinášame vám skvelý recept, ktorý nasýti vás aj celú rodinu. Aj keď možno nie ste veľkým fanúšikom karfiolu, v tejto podobe ho určite zaradíte medzi svoje obľúbené pokrmy. Už pri jeho príprave sa budú okolo vás pohybovať rodinní príslušníci a čakať, kedy sa do toho pustia.
Ingrediencie
- 1 stredný karfiol
- 3/4 šálky polohrubej múky
- 1/2 šálky piva
- 1 veľké vajce
- Soľ
- Korenie
- Rastlinný olej
Postup
- Vyberte si hlavičku karfiolu, ktorá má jednotnú farbu (žltkastá, sneho-biela, jemne zelená bez tmavých škvŕn).
- Vyšľahajte si múku, pivo a vajce. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Vďaka pivu bude výsledok zlatistý a chrumkavý.
- Karfiol si rozdeľte na ružičky (väčšinou si vyberám väčšie kúsky, sú šťavnatejšie).
- Priveďte si vodu k varu, osoľte ju a pridajte karfiol. Varte asi 5-7 minút. Je dôležité, aby ste to neprehnali, pretože sa z karfiolu môže veľmi rýchlo stať kaša a to by sme nechceli.
- Hotový karfiol vložte do sitka a nechajte odkvapkať. Kým sa bude chladiť, nahrejte si panvicu. Nalejte do nej olej asi s 1 cm hĺbkou a ružičky si obaľte v cestičku.
- Kúsky vyprážajte zo všetkých strán dozlatista.
- Hotový karfiol poukladajte na papierové obrúsky, aby sa zbavili prebytočného oleja.
- Želáme vám dobrú chuť!
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?