Pomarančová šupka dokáže v domácnosti spraviť takú atmosféru, že som tomu neverila

Mnohí z nás majú tendenciu hádzať šupky z pomaranča do smetného koša. Ale keď sa naučíte, ako ju používať, už to urobiť nebudete. Vysušte a použite ho na čistenie, kozmetické poradenstvo, dekoratívne účely a na iné účely!

Jedná sa o veľmi užitočný nástroj so širokou škálou aplikácií. Dajte pomarančovej kôre druhý život!

Spôsoby použitia pomarančovej kôry

  1. Osviežovač vzduchu
    pomarančovej kôry sa používa ako osviežovač vzduchu v byte. Všetko, čo musíte urobiť, je vziať kôru z troch pomarančov, niekoľko zrniek kardamónu, pár lístkou bazalky, sáčok vanilky, lyžičku klinčekov a tri štipky škorice.Naliať vodu do panvice s polievkovou lyžicou octu, pridajte zvyšné ingrediencie.Priveďte do varu a varte ďalších 5 minút. Nalejte tekutinu do pohára a dajte do izby. Môžete tiež pridať niekoľko kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja.
  2. Sviečka
    K tomu je potrebné odstrániť šupku aby ste ju nepoškodili ani chvost. To bude slúžiť ako knôt. Potom sa pridá olej do  vnútra kožky dobre premazané knôtu a zapálili ju.
  3. Bielenie pokožky
    vitamín C, ktorý sa nachádza v pomarančoch a v šupke, ktorý sa používa ako prírodné bielidlo kože. Len hodiť ju do vody umytú kôru, keď sa idete vykúpať.
  4. Prostriedky proti hmyzu
    pomarančová kôra obsahuje látky, ktoré odpudzujú hmyz. Napríklad na pikniku zníži pomaranč a poukadajtu kúsky kôry na deku alebo miesto kde grilujete. Komáre, mravce a muchy vás nebudú obťažovať.

Poznámka:Iste viete, že pomaranče v obchodoch sú striekané chemikáliami, atk si ich pred použitím a sušením dôkladne umyte.

via:takprosto.cc

Chod hore