Nedávno moja babička oslavovala svoje skromné jubileum, na ktoré pozvala najbližšiu rodinu. Aby nikoho nerušila, rozhodla sa všetkým zakázať pomoc v kuchyni, pretože si chcela všetko pripraviť sama.
Nikto by sa nečudoval, keby sa stôl pod toľkým množstvom jedla začal prehýbať. Na našu hlúpu otázku babička len odpovedala: „Prichystala som len to najjednoduchšie a najchutnejšie.”
Musím uznať, že všetko bolo vynikajúce, no najviac som si pochutnala na palacinkách s pečeňovou plnkou. Babička šikovne pripravila kuraciu pečeň tak, že to jedli nielen dospelí, ale aj malé vnúčence!
Keď som si od nej vypýtala recept, s radosťou mi ho poskytla…
Ingrediencie:
- 500 ml mlieka
- 1 ČL cukru
- 3 vajcia
- 5 PL slnečnicového oleja
- 200 g múky
- 1,5 ČL soli
- 300 g kuracej pečene
- 50 g mrkvy
- 100 g cibule
- 30 g masla
- 1/2 ČL čierneho korenia
Postup
- Cibuľu a mrkvu si rozmixujte v mixéri alebo nakrájajte na menšie kúsky.
- Dôkladne si umyte kuraciu pečeň a narežte ju na malé kusy.
- Mrkvu s cibuľou si osmažte na panvici.
- Taktiež si na panvici pripravte pečeň a potom ju nezabudnite osoliť. Štipka soli bude dostatočná.
- Kuraciu pečeň pomeľte v mlynčeku na mäso spolu mrkvovou zmesou.
- Na cesto si zmiešajte vajcia, múku, cukor a soľ.
- Dobre zamieste…
- Keď nadobudne jednotnú konzistenciu, nalejte k nemu tenkým prúdom mlieko. Jemne premiešajte, aby vám nevznikli hrudky.
- Pripravujte na kvalitnej panvici potretej rastlinným olejom.
- Na každú palacinku položte časť pečeňovej plnky.
- Opatrne zabaľte a môžete podávať v teplom, ale aj v studenom stave.
Na prípravu palaciniek je lepšie použiť panvice vyrobené s nepriľnavým povrchom a z liatiny s hrubým dnom. Po 5 minútach ju môžete vyčistiť suchou handričkou a pokračovať vo výrobe palaciniek.
Nezabudnite sa o tento recept podeliť aj s vašimi priateľmi!
zdroj:takprosto.cc