Cestoviny som dala do úzkej zapekacej misy a poliala ich špeciálnou syrovou omáčkou. Tento recept je úžasne ľahký

Zapečené cestoviny – jednoduché a univerzálne jedlo, ktoré ušetrí čas aj váš rodinný rozpočet. Výdatné raňajky, chutný obed alebo sýta večera – žiaden problém! Navyše, ak nie ste fanúšikom mäsa, toto je pre vás skvelá alternatíva.

Pripravte si tento nezvyčajný recept, ktorý nielen, že zasýti váš žalúdok, ale upúta aj svojím vzhľadom.

Ingrediencie:

  • 1 baklažán
  • 200 g šunky (podľa vašej chuti)
  • 100 ml smotany
  • 100 g tvrdého syra
  • 300 g makarónov
  • 5 vajec
  • 1 strúčik cesnaku
  • 10 g masla
  • Soľ, korenie a bylinky podľa chuti

Postup:

  1. Makaróny si uvarte domäkka v osolenej vode a preceďte. Baklažán si nakrájajte na plátky, zľahka ho osoľte, nechajte niekoľko minút odstáť, aby sa z neho odstránila horkosť a opláchnite. Šunku si narežte na tenké kúsky.

запеканка из макарон с сыром

  1. Obdĺžnikovú formu na pečenie chleba si vymastite maslom. Na spodnú vrstvu si poukladajte jednu tretinu makarónov, na to položte polovicu baklažánu a všetko prikryte plátkami šunky (taktiež polovicou celkového množstva). Postup zopakujte ešte raz a úplne na vrch poukladajte makaróny.

запеканка из макарон с сыром

  1. Zmiešajte si vajcia so smotanou, pridajte prelisovaný strúčik cesnaku, hrsť vašich obľúbených aromatických byliniek, soľ a korenie podľa chuti a premiešajte.

запеканка из макарон с сыром

  1. Vaječnú zmes nalejte na cestoviny, posypte strúhaným syrom a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 40 minút.

запеканка из макарон с сыром

  1. Podávajte s čerstvou zeleninou a bylinkami. Dobrú chuť!

запеканка из макарон с сыром

Hoci sa jedná o úplne obyčajné ingrediencie, výsledok bude určite stáť za to. Toto je najlepšie riešenie na rýchly a chutný pokrm pre celú rodinu.

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho s vašimi priateľmi!

zdroj:sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Cestoviny som dala do úzkej zapekacej misy a poliala ich špeciálnou syrovou omáčkou. Tento recept je úžasne ľahký”