Obdarujte svoje chuťové bunky týmto lahodným ovocným pokušením! Príprava nie je náročná a o necelú hodinku si môžete pri kávičke či čaju pochutnať na nadýchanom kúsku jablkového koláča. Pusťte sa do toho!
Ingrediencie:
- 150 ml mlieka
- 1 PL smotany
- Štipka soli
- 370 g polohrubej múky
- 1 PL slnečnicového oleja
- 50 g trstinového cukru
- 1,5 ČL sušeného droždia
- 2 PL cukru
- 50 g masla
- 1 vajce
- 3 jablká
- 1/2 ČL škorice
Postup
- Zohrejte si mlieko, ktoré bude tesne nad teplotou miestnosti a potom v ňom nechajte rozpustiť mlieko.
- Pridajte soľ, cukor, vajce, kyslú smotanu a roztopené maslo.
- Preosiatu múku vysypte do kvasnicovej zmesi a vymieste cesto. Zakryte ho utierkou a nechajte odstáť na teplom mieste po dobu 30 minút.
- Vyvaľkajte si cesto na hrúbku približne 7 mm a pomocou pohára si z neho vytvarujte kruhy.
- Každý nakrájaný mesiačik z jabĺk si ponorte do zmesi trstinového cukru a škorice. Následne ich položte na cesto a spojte okraje.
- Výsledné kúsky vložte do vymastenej formy na pečenie a vytvorte si tvar kvetu.
- Nechajte koláč postáť na teplom mieste ešte ďalších 15 minút. Následne ho môžete voliteľne posypať trstinovým cukrom a vložiť do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte 20-25 minút, kým koláč nezíska to správne zhnednuté zafarbenie.
Pred vložením do rúry ho môžete potrieť žĺtkom a po dopečení posypať práškovým cukrom. Prajeme vám dobrú chuť!
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?