Chrumkavé pečivo s jablkami. Je tak chutné, že z plechu zmizne okamžite

Хрустящее печенье с яблоками

Ak ste dostali chuť na niečo rýchle, ovocné a chrumkavé, ste na správnom mieste! Jablká, orechy, škorica – kombinácia ingrediencii, ktoré sa stali klasikou pri tvorbe bezkonkurenčnej plnky. Ak nie ste zvyknutí na pečenie vo veľkých dávkach, rozdeľte si cesto na 2 diely a jednu časť si uskladnite do mrazničky. Tým pádom sa o polovicu zníži aj množstvo ingrediencii na plnku.

Ingrediencie

  • 200g masla
  • 6 PL cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • 6 jabĺk
  • 1 vajce
  • 100 ml mlieka
  • 7 PL vody
  • 500 g hladkej múky
  • 100 g vlašských orechov
  • Škorica
  • Práškový cukor

Postup

  1. Nakrájané jablká vložte do hrnca, posypte 3 PL cukru, nalejte vodu a udržujte na strednom plameni až kým sa voda neodparí. Odstráňte hrniec z ohňa, pridajte do neho najemno nasekané orechy, škoricu a premiešajte.

печенье с яблоками

  1. Zmäknuté maslo zmiešajte so zvyšným cukrom, pridajte vajce, mlieko a dôkladne premiešajte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a preosejte do maslovej zmesi.
  2. Cesto vyformujte do gule, prikryte utierkou a nechajte v chlade po dobu 20 minút.
  3. Vychladené cesto rozvaľkajte na rovnomerný obdĺžnik a vyrežte si do neho rovnoramenné trojuholníky.

печенье с яблоками

  1. Na každom trojuholníku urobte rezy. Do stredu vložte plnku a spodné konce prepojte. Z tohto množstva vytvoríte približne 40 koláčikov.

печенье с яблоками

  1. Pečte pri teplote 180 stupňov dozlatista (cca 15 minút).

печенье с яблоками

Hotové krehké pečivo vložte do misky a zľahka posypte práškovým cukrom. Uvarte si čaj alebo kávu a všetko je pripravené na konzumáciu!

 

Chod hore