Ak ste dostali chuť na niečo rýchle, ovocné a chrumkavé, ste na správnom mieste! Jablká, orechy, škorica – kombinácia ingrediencii, ktoré sa stali klasikou pri tvorbe bezkonkurenčnej plnky. Ak nie ste zvyknutí na pečenie vo veľkých dávkach, rozdeľte si cesto na 2 diely a jednu časť si uskladnite do mrazničky. Tým pádom sa o polovicu zníži aj množstvo ingrediencii na plnku.
Ingrediencie
- 200g masla
- 6 PL cukru
- 10 g prášku do pečiva
- 6 jabĺk
- 1 vajce
- 100 ml mlieka
- 7 PL vody
- 500 g hladkej múky
- 100 g vlašských orechov
- Škorica
- Práškový cukor
Postup
- Nakrájané jablká vložte do hrnca, posypte 3 PL cukru, nalejte vodu a udržujte na strednom plameni až kým sa voda neodparí. Odstráňte hrniec z ohňa, pridajte do neho najemno nasekané orechy, škoricu a premiešajte.
- Zmäknuté maslo zmiešajte so zvyšným cukrom, pridajte vajce, mlieko a dôkladne premiešajte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a preosejte do maslovej zmesi.
- Cesto vyformujte do gule, prikryte utierkou a nechajte v chlade po dobu 20 minút.
- Vychladené cesto rozvaľkajte na rovnomerný obdĺžnik a vyrežte si do neho rovnoramenné trojuholníky.
- Na každom trojuholníku urobte rezy. Do stredu vložte plnku a spodné konce prepojte. Z tohto množstva vytvoríte približne 40 koláčikov.
- Pečte pri teplote 180 stupňov dozlatista (cca 15 minút).
Hotové krehké pečivo vložte do misky a zľahka posypte práškovým cukrom. Uvarte si čaj alebo kávu a všetko je pripravené na konzumáciu!
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?