Čo sa robí s placentou po pôrode? Biznis, o ktorom lekári mlčia. Kedy príde náprava?

Pred pôrodom zažíva mamička skutočný frmol! Výber nemocnice, pôrodníka, potrebné veci, ktoré sú nutné na pobyt v nemocnici…všetko to, ale aj mnoho iného, len aby sme z príchodu dieťatka na svet urobili čo najpríjemnejšiu udalosť a nie nočnú moru.

продажа плаценты после родов

Avšak len málo žien, čakajúcich na pôrod sa zaoberá otázkou, čo sa po narodení dieťatka stane s unikátnym orgánom akým je placenta. Je to však úplne márne. Často sa stáva, že gynekológovia podpisujú dokument, ktorý ich zaväzuje dávať placentu na lekársky výskum.

продажа плаценты после родов

Samozrejme, v dobrých pôrodniciach sa placenta pošle najskôr na histológiu a potom sa zlikviduje. To sa ale nedeje vo všetkých zdravotníckych zariadeniach.

Placenta sa môže predávať napríklad aj na výrobu drahých medicínskych a kozmetických produktov. Preto sú novorodeniatka okamžite odstrihnuté od pupočnej šnúry ihneď po pôrode – placenta si udrží svoju „čerstvosť“.

продажа плаценты после родов

Takéto konanie by malo byť kategoricky zakázané! Ide o to, že dieťa ma týmto spôsobom dvojité dýchanie: dostáva kyslík pomocou pupočnej šnúry a čiastočne dýcha aj pomocou pľúc.

продажа плаценты после родов

Pupočná šnúra sa prestrihuje okamžite po narodení, aby dieťa cez ňu nedostávalo kyslík a nedošlo tak k uduseniu…v tomto momente musí dieťa prudko dýchať , aby sa aktivovali pľúca. Zároveň však dieťa zažíva obrovskú bolesť!

продажа плаценты после родов

Navyše, po odstránení pupočnej šnúry je novorodenec zbavený placentovej krvi, ktorá obsahuje prirodzenú ochrannú imunitu. Pýtate sa, prečo to tak robia? Aby mohla medicína v budúcnosti týmto rodičom ponúkať očkovanie, drahé tabletky, sirupy, mastičky…Nie je to nič osobné, jednoducho ide o biznis.

продажа плаценты после родов

Je preto potrebné s pôrodníkom-gynekológom podrobne prediskutovať proces narodenie dieťatka. Ak existuje spôsob, je lepšie placentu odobrať po príchode domov a samostatne ju zlikvidovať.

Čo si o tomto názore myslíte vy?

zdroj:takprosto.cc

Chod hore