Mamička dojčí súčasne svoje aj cudzie dieťatko – verejnosť zostala pohoršená. Prečo?

Treba sa hanbiť za pomoc inej mamičke a nakŕmenie jej dieťatka zo svojho prsníka? Táto mamička si vyslúžila vlnu kritiky. Zaslúžene?

Každá mamička vie, že nie sú hranice toho, koľko svojmu dieťaťu treba dať, koľko mu treba obetovať.
Materinský inštinkt je vo vzťahu k vlastným deťom najsilnejší, avšak každá žena urobí čokoľvek, len aby pomohla aj inému cudziemu dieťaťu, ak to potrebuje.

To sa stalo aj v prípade matky 6 detí Rebeccy Wanosik. V piatok večer bola na romantickej večeri so svojim manželom.

„Boli sme na našom prvom rande od roku … máme šesť detí, takže môžte si predstaviť, že to bolo naozaj dávno.“

Keď v polovici večera dostala správu o pomoc, nezaváhala.  Wanosik dojčila svoje dieťa, keď ju o pomoc požiadal priateľ, či nepomôže malému dievčatku, ktorej mama mala operáciu a preto ju nemôže  nakŕmiť.

Rebecca nepoznala matku toho malého drobca, ale nezapochybovala ani na moment. Malé dievča bolo do pár hodín u nej doma – zúfalé, vyčerpané, opuchnuté, ale veľmi hladné na to, aby išlo spať.

Žena dojčila svoje aj cudzie dieťa súčasne.  Túto chvíľu si zvečnila a zavesila na Facebook.

Okrem veľa pozitívnych reakcií, fotografia prsníkov bola zhodnotená ako príspevok so sexuálnym podtónom. Rebecca si vyslúžila aj veľa nepríjemných reakcií najmä na kŕmenie cudzieho dieťaťa.

„Urobila som to, čo by urobila každá žena pre moje dieťa. Aspoň v to verím.“  povedala Rebecca.

Nie je jedinou obeťou dojčenia, na  ktorú sa spustila vlna kritiky. V posledných rokoch ide o tabuizovanú tému. Historicky vzaté, v minulosti išlo o bežnú prax.

„Ak máte prebytok mlieka, toto je jedno z najbežnejších riešení. “ – Wanosik demonštrovala rolu matky najlepším možným spôsobom.

Chod hore