Čokoládovo-malinový koláč je dezert, v ktorom sú harmonicky nakombinované čokoláda, mäta a čerstvé maliny. Ak chcete niečo naozaj neobvyklé, sladké a čerstvé, pripravte si tento recept!
Krémová čokoládová poleva bude vrcholom každého studeného dezertu, či už je to želé alebo koláč bez pečenia. Mierne sladká, s horkou chuťou, osviežená pikantnou mätou. Na toto sa bude tešiť celá vaša rodina!
Ingrediencie
- 250 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 150 g masla
- Štipka soli
- 250 g malín
- 250 ml šľahačky
- 200 g horkej čokolády
- Mäta
Postup
- Zmiešajte si múku s práškovým cukrom, 100 g masla a soľou. Rukami všetky ingrediencie dobre premiešajte a vytvorte si loptu. Zakryte ju do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 2 hodiny.
- Do pripravenej zmesi z chladničky si pridajte vajcia a vymieste cesto. Vyklopte ho a položte do okrúhlej formy na pečenie. Cesto poprepichujte vidličkou a položte na neho papier na pečenie. Na papier nasypte ľubovoľnú strukovinu, formu vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 20 minút. Potom základ na koláč vyberte z rúry, odstráňte z neho strukoviny, vložte naspäť do rúry na 5 minút a dopekajte pri 180 stupňoch.
- Na upečené cesto poukladajte nakrájané maliny zmiešané s nasekanou mätou a zalejte ich čokoládovou polevou. Koláč vložte do chladničky na dve hodiny a je to!
Samozrejme, ovocie a ďalšie ingrediencie, ktoré chcete použiť ako plnku či ozdobu, si môžete zvoliť ľubovoľne. Veríme, že sa vám recept páči a podelíte sa o neho aj s vašimi priateľmi!
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?