Som veľký milovník poľskej kuchyne. Zakaždým, keď idem k príbuzným, priveziem si od nich vždy nový recept. Absolútnym favoritom v mojej rodine je lenivý holub. Toto jedlo je pevne zakotvené v našom slávnostnom menu, a to vďaka vynikajúcej chuti a rýchlej príprave. Nasledujte krok za krokom a budete mať skvelú večeru.
Ako chutne pripraviť kapustu
Ingrediencie:
500 g mletého mäsa
200 g ryže
1 cibuľa
1 mrkva
1 kg kapusty
250 ml rajčinovej šťavy alebo mletých rajčín
Soľ
Korenie
Príprava:
Zložte vrchné listy z kapusty, vyrežte hlúb a varte do mäkka. Odstráňte všetky zatvrdnuté časti a vysteľte nimi dno a steny formy na pečenie. Zvyšnú kapustu nakrájajte.
Nakrájajte cibuľu a mrkvu, zalejte rajčinami a duste asi 5 minút.
Uvarte ryžu do polo mäkka, zmiešajte ju s mletým mäsom, pridajte zmäknutú zeleninu s rajčinami, nakrájanú kapustu a vlejte smotanu. Osoľte a okoreňte podľa chuti a dôkladne premiešajte. Plnka by mala byť dosť šťavnatá.
Vyložte formu na pečenie zmesou po vrstvách: vrstva mletého mäsa a vrstva kapusty.
Zakryte vrstvu kapustnými listami a vložte do rúry.
Pečte pri teplote 180 stupňov asi hodinu.
Taktiež lenivý holub môžete variť v tlakovom hrnci. Vložte jedlo doň a nastavte prípravu na „Dusenie“ na 1,5 hodiny s výkonom 450 W.
Podávajte holuba horúceho so smotanou.
Tak tu je veľký holub, v chuti sa ničím nelíši od svojich malých bratrancov. Perfektné jedlo pre ženy v domácnosti, ktoré radi varia jednoduché a rýchle jedlá.
A aké recepty pre lenivých poznáte vy? Podeľte sa so svojimi kulinárskymi objavmi v komentároch.
zdroj:takprosto.cc