Fantastické mäsové knedle so slaninkou, ktoré sú tak jemné a chutné že sa ich nedojete. Hotové sú za chvíľku!

Zasýtia, sú chutné a ľahko sa pripravujú. Tento recept je vhodný pre všetkých mäsožravcov. Predvarené sú vhodné aj na zamrazenie. Uvarte si túto lahôdku pre 4 hladné krky. 

Cesto:
1,4 kg uvarených a vychladnutých zemiakov
1 vajce
2 poháre pšeničnej múky
3/4 pohára zemiakovej múky
2 štipky soli

Plnka:
1,2 kg mäsa
400 g zmrazenej koreňovej zeleniny nakrájanej na kolieska
3 malé cibule
2 – 3 strúčiky cesnaku
soľ, cierne korenie
sladká paprika
zopár lyžíc vývaru z mäsa



Postup na prípravu plnky:
Mäso nakrájame na menšie kúsky, varíme bez korenín, potom dochutíme a pridáme cesnak pokrájaný na prúžky. Varíme na malom ohni pod prikrývkou, až kým mäso nezmäkne. Nezabudnite ho podlievať vodou.
15 minút pred uvarením mäsa si uvaríme mrazenú zeleninu až do jej zmäknutia, scedíme ju a vývar si necháme.
Cibuľu pokrájame, osmahneme dozlatova na oleji a len čo bude hotová, oddelíme ju od oleja.
Mäso pomelieme spolu so zeleninou a pridáme opraženú cibuľku (tú nemelieme), všetko spolu zmiešame a poriadne ochutíme soľou, čiernym korením a sladkou paprikou. Ak sa plnka drobí, je suchá a nedrží pokope, prilejeme vývar a premiešame. 

Príprava cesta:
Uvarené zemiaky pomelieme, pridáme vajce , múku a soľ. Spracujeme cesto a v prípade potreby prisypeme múku.

Cesto rozdelíme na 2 polovice. Z jednej vyformujeme valček a pokrájame ho na menšie kúsky.

Z každého z nich vyvaľkáme kruh a vložíme doň plnku. Poriadne zlepíme a vytvarujeme gule.

Pozor: Ruky sú vždy omúčené, pre ľahšiu prácu s cestom.

Pokračujeme do vyčerpania cesta a plnky. Prichystané knedličky ukladáme na pomúčenú dosku.



Surové hádžeme do osolenej vriacej vody, varíme asi 2-3 minúty od vyplávania na hladinu. Scedíme. Podávame so smaženou cibuľkou, bôčikom a pod.
Dobrú chuť.

Zdroj: http://zcukrempudrem.blogspot.sk/

Chod hore